Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Grecia , învinuită că încearcă să declanșeze un conflict între Turcia și Occident

30 aug. 08:45   Diverse
2843 0

Grecia încearcă să declanșeze un conflict între Turcia și Occident prin a forța Ankara să activeze sistemele rusești de apărare aeriană S-400. Este opinia exprimată de experții turci într-un interviu pentru ziarul Yeni Şafak. „Potrivit experților, Grecia tinde spre tensiune, deoarece este deranjată de faptul că Ankara devine un jucător global din ce în ce mai marcant. Scopul Atenei este fie de a începe un război, fie de a crea un conflict între Turcia și Occident, forțînd Ankara să activeze S-400”,, notează publicația.

Generalul de brigadă în rezervă, profesorul asociat dr. Fahri Erenel este sigur că Grecia „dorește să saboteze meritele Turciei în diplomația mondială” și să creeze impresia în Occident că Ankara vrea război. „Desigur, este clar că aici există cooperare cu Statele Unite”, a spus el.

Erenel a reamintit că utilizarea S-300 de către Grecia dă Turciei dreptul de a utiliza S-400. Totuși, el a subliniat că „nu ar trebui să existe o situație în care o țară NATO să poată folosi sistemul rus de apărare aeriană, în timp ce alta nu poate”.

„Ar fi un pas foarte corect de a pune în funcțiune S-400 ca răspuns la persecuție. Mai mult, S-400-urile au o tehnologie mult mai avansată în ceea ce privește capacitatea de a fixa diverse puncte. Acest lucru va întări poziția Turciei împotriva Greciei”, este sigur expertul.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав