X 
Criza energetică stiri: 1684
Cutremure stiri: 287

Grădinița din satul Țigănești, Strășeni are un nou teren de joacă

25 ian. 05:00   Diverse
1008 0

La grădinița din satul Țigănești, raionul Strășeni, a fost amenajat un nou teren de joacă. Pentru asta au fost investite aproximativ 257 mii de lei (circa 13 mii euro) în cadrul unui proiect inclus în Programul „Satul european”, transmite moldpres.md.

Astfel, au fost achiziționate complexul de joacă, trei nisipare, precum și șase bănci pentru copii. Totodată, au fost procurate trei leagăne, trei figurine de arc și mai multe jucării. Banii necesari au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), raionul Strășeni beneficiază de 25 de proiecte în cadrul Programului „Satul european”. Valoarea totală a acestora se ridică la 83 milioane de lei. Patru dintre proiecte au fost deja implementate. Acestea au prevăzut renovarea Casei de cultură din satul Micleușeni, dotarea și renovarea Casei de cultură în satul Căpriana, amenajarea și reabilitarea spațiului public din parcul central al satului Cojușna, modernizarea sistemului de iluminat public stradal în satul Dolna.

Programul național „Satul European” cuprinde 490 de proiecte de dezvoltare locală, cu o valoare totală de circa două miliarde de lei, în perioada 2022 - 2023.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий