Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Gazprom a anunțat probleme cu pomparea gazului în Europa

14 iun. 15:45   Diverse
1670

Gazprom nu a reușit să primească în timp util unități de compresoare de gaz (GPU) de la Siemens, motiv pentru care livrările către gazoductul Nord Stream pot fi asigurate într-o cantitate limitată mult mai mică decît era planificată. Compania a anunțat probleme cu pomparea în Europa pe canalul Telegram.

„Livrările de gaze către gazoductul Nord Stream pot fi asigurate în prezent în valoare de pînă la 100 de milioane de metri cubi pe zi (cu un volum planificat de 167 milioane de metri cubi pe zi)”, precizează publicația.

Situația este legată de funcționarea stației de compresoare (CS) Portovaya. Acum doar trei unități de pompare a gazelor pot fi folosite la ea, a precizat compania. Pe lîngă agregatoarele care nu au fost returnate de Siemens, dificultățile sînt cauzate și de defecțiuni tehnice ale motoarelor, care au fost descoperite de Rostekhnadzor, și epuizarea duratei de viață între revizii a GPU-ului.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав