X 
Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1684

Explozie într-o mină de cărbune din Turcia

15 oct. 2022,, 10:00   Diverse
1594 0

Cel puţin 28 de persoane au fost rănite în explozia de vineri la o mină de cărbune din nord-vestul Turciei, echipele de salvatori au acționat peste noapte pentru a căuta supravieţuitori printre muncitorii care continuă să fie blocaţi în subteran, transmite Agerpres.

„sîntem cu adevărat în faţa unei situaţii triste”, a declarat ministrul turc de interne Suleyman Soylu, prezent la locul accidentului alături de ministrul turc al energiei.

Echipele de pompieri lucrează pentru a salva minerii prizonieri în galeriile situate la o adîncime de 300 - 350 de metri. În subteran s-ar mai afla 49 de mineri, potrivit ministrului Soylu, care a precizat că la momentul exploziei se aflau în galerii 110 mineri.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat că îşi anulează programul pentru a fi prezent sîmbătă la locul accidentului.

„Conform primelor observaţii, este vorba de o explozie de gaz", a declarat ministrul energiei Fatih Donmez.


AFAD, organismul public care gestionează dezastrele, a anunţat iniţial pe Twitter că la originea exploziei se află un transformator defect, după care a retras aceste declaraţii.

Accidentele de muncă sînt frecvente în Turcia, unde dezvoltarea economică puternică din ultimul deceniu este însoţită adesea de o atenţie scăzută pentru regulile de siguranţă, în special în domenii precum construcţiile şi mineritul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий