AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Șor stiri: 406
Criza energetică stiri: 725

De ce trebuie să mănânci câte o banană la micul dejun

20 mar. 2018,, 02:32   Diverse
3452 0

Dintr-un mic dejun sănătos nu au cum să lipsească proteinele, carbohidrații și grăsimile sănătoase.

Totuși, ce se întîmplă atunci cînd ești la dietă și nu iți permiți să faci tot felul de combinații care ți-ar compromite silueta? Ai la îndemana o alegere simplă ți sănătoasă: banana. Afla cate beneficii are!

Bogată în substanțe nutritive

Sursa de potasiu, magneziu, fibre și vitamine din complexul B, banana iți dă energie pe parcursul unei zile și alungă pofta de mîncare. În plus, nu vei mai simți nevoia de dulce, deoarece banana conține și zaharuri. O poți mînca atît la micul dejun, cît și ca o gustare.

Există un motiv pentru care medicii pediatri recomandă acest fruct în special copiilor – bananele sînt foarte ușor de digerat și un ajutor binevenit în micile probleme cauzate de indigestie, scrie bzi.ro. Așadar, dacă știi că ai astfel de “afecțiuni” și un stomac sensibil, bananele te pot ajuta.

Conferă relaxare

Dacă ești tensionată încă de cînd te-ai trezit și simți nevoia de puțină destresare, ia o banană! În cazul în care nu știai, află că conține triptofan, o proteină pe care corpul tău o transformă în serotonină și astfel îți creează o stare de bine.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав