X 

De ce tot timpul te simți obosit

7 noi. 2020,, 20:30   Diverse
10365 0

Ți se întîmplă să te străduiești din răsputeri să rămîi treaz în timpul zilei și te simți stors de vlagă cînd ajungi acasă? În ultima perioada te confrunți cu oboseală, amețeală ușoară și pierderile de memorie?

Ia o pauză și întreabă-te: cîte pahare de apă bei de obicei în timpul zilei?

Dacă procedezi precum cei mai mulți dintre romîni care beau mai puțîn de patru cești de apă zilnic, atunci se explică de ce ești obosit sau te confrunți cu alte simptome asemănătoare. Pînă la urmă peste 80% din volumul sangelul este format din apă, așa că atunci cînd ești deshidratat, pur și simplu nu este suficient sînge care să circule prin corp.

Studiile realizate la Universitatea din Connecticut au stabilit că și deshidratarea medie poate avea un efect negativ asupra stării de spirit, nivelului de energie și abilității de a gîndi clar a unei persoane.

Lawrence E. Armstrong, unul dintre cercetătorii implicați în studiu, a declarat: „Senzația de sete nu apare decît în momentul în care 1-2% din corp este deja deshidratat. Ceea ce înseamnă că deshidratarea s-a instalat deja în organism și începe să aibă impact asupra modului în care funcționează mintea și corpul”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?