Cazul Șor stiri: 599

De ce depinde aprobarea de către Turcia a cererii Suediei de aderare la NATO

14 iun. 19:15   Diverse
2349 0

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, așteaptă ca Suedia să pună în practică legile antiteroriste, de aceasta depinde aprobarea de către Ankara a cererii Stockholmului de aderare la NATO.

El a afirmat acest lucru într-un interviu după întoarcerea din Azerbaidjan, relatează canalul TV Haberturk.

"Summitul NATO va avea loc la Vilnius. Dacă nu există forță majoră, voi lua parte la ea. Așteptările Suediei în legătură cu summitul (că va decide cu privire la intrarea sa în alianță - aprox. TASS) nu înseamnă că le vom justifica. Suedia trebuie să-și îndeplinească mai întâi obligațiile. Legile și constituția sa specifică drepturile agențiilor de aplicare a legii. Folosește-le. Dacă nu sunt aplicate, atunci la Vilnius nu vom putea răspunde pozitiv [la problema aderării Suediei la NATO]", a spus el.

"Summitul NATO va avea loc la Vilnius. Dacă nu va exista vreo forță majoră, voi participa la el. Așteptările Suediei în legătură cu summitul (că la el se va decide intrarea sa în alianță - n. TASS) nu înseamnă că le vom justifica. Suedia trebuie să-și îndeplinească mai întîi obligațiile. În legile și constituția sa sînt menționate drepturile organelor de drept. Folosiți-le. Dacă nu vor fi aplicate, atunci la Vilnius nu vom putea răspunde pozitiv [la problema aderării Suediei la NATO]", a spus el.

7
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?