Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Coliziune între două elicoptere în Australia, soldată cu patru morţi şi trei răniţi grav

2 ian. 18:00   Diverse
1106 0

Două elicoptere au intrat luni în coliziune în zbor în apropierea aşa-numitei Coaste de Aur a Australiei, provocînd moartea a patru persoane şi rănirea gravă a trei, au anunţat autorităţile, relatează AFP şi Reuters.

În imaginile difuzate de televiziuni pot fi văzute rotoarele unui elicopter pe un banc de nisip în apropierea ţărmului Coastei de Aurd, în sud-estul regiunii Queensland. În apropiere, un elicopter este răsturnat în nisip, potrivit canalului public ABC.

Celălalt aparat de zbor pare în mare parte intact la locul accidentului, care se află în apropierea parcului marin Sea World.

Cele două aparate "intrînd în coliziune, s-au prăbuşit (...) pe bancul de nisip, chiar alături de parcul Sea World", a declarat inspectorul Gary Worrell, de la poliţia din Queensland. Coliziunea s-a produs înainte de ora 14.00, cînd au fost alertate autorităţile.

"În consecinţă, patru persoane şi-au pierdut viaţa astăzi" şi "alte trei sînt într-o stare critică în spital", a mai adăugat el în cadrul unui briefing la faţa locului.

După accident, un elicopter galben de salvare a aterizat la faţa locului, în timp ce zeci de salvatori s-au răspîndit pe teren, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni.

Mai multe nave de salvare şi de poliţie sînt gata să intervină în apropierea bancului de nisip plin de resturi de la cele două elicoptere.

Biroul australian de securitate a transporturilor a anunţat deschiderea unei anchete asupra accidentului, prezentat drept "o coliziune în zbor".

Anchetatorii sînt aşteptaţi la faţa locului pentru a examina epavele, a cartografia locul şi a recupera elemente ale anchetei, precizează biroul într-un comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?