X 
Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

Cînd Erdoğan va depune jurămîntul de învestitură și va anunța componența noului guvern

2 iun. 13:30   Diverse
1843 0

Președintele turc reales Tayyip Erdogan va depune jurămîntul în Parlament pe 3 iunie și va anunța în aceeași zi componența noului guvern al țării.

Declarația a fost făcută de Fahrettin Altun, șeful departamentului de comunicare al administrației prezidențiale turce, la televiziunea T-24.

"Depunerea jurămîntului [de către Erdogan] va avea loc în Parlament. El va primi apoi liderii și reprezentanții străini care vor sosi pentru inaugurare la palatul prezidențial. În seara aceleiași zile, președintele nostru va anunța componența noului guvern", a declarat Altun.

O sursă din cercurile politice de la Ankara a declarat anterior pentru TASS că Erdogan va sosi sîmbătă la Parlament în jurul orei locale 14.00, pentru a depune jurămîntul de învestitură. La ora 15:00, el va vizita mausoleul lui Kemal Ataturk, fondatorul Republicii Turce, de unde se va deplasa la complexul prezidențial Beștepe pentru a-i primi pe reprezentanții străini care au sosit în Turcia cu ocazia învestirii sale. Acolo, el va oferi un dineu în cinstea lor și va anunța componența noului guvern în jurul orei 22:00.

Comisia Electorală Centrală din Turcia a anunțat joi rezultatele finale ale celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, care au avut loc la 28 mai. Potrivit rezultatelor alegerilor, Erdogan a fost declarat reales șef de stat cu 52,18% din voturi, în timp ce rivalul său, liderul opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, a obținut 47,82% din voturi.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?