X 

Cele mai bune rețete de compot de căpșuni

17 iun. 18:45   Diverse
2465 0

Compoturile de căpșuni, atît în ​​sezon, cît și în special în timpul iernii reci și cu zăpadă, sînt decorațiuni de masă onorabile, atît în ​​timpul săptămînii, cît și în zilele de sărbătoare. Băutura făcută din fructe de padure proaspete este minunat gustoasă și nu este necesar să vorbim despre avantaje.

În zonele cu vară scurtă sau ploioasă, în care căpșunile abia au timp să se coacă și sînt adesea răsfățate, compoturile fac posibil să nu regretăm timpul petrecut în țară. Îndepărtați cu grijă fructele și îndepărtați toate patchurile rănite, faceți băuturi parfumate fără a adăuga altceva decît zahăr.

Căpșunile sînt la fel de suple în combinație cu alte fructe de pădure, la fel ca și puiul în supe sau mîncăruri principale. Berry ia gusturile unor terțe părți și îmbogățește compoturile cu note de căpșuni. Completează perfect compozițiile de crimson și cires, mere, caise și piersici. Dacă gătiți un compot de fructe foarte concentrat, încercați să combinați căpșunile cu o coajă dulce coaptă. Pentru iarnă, aceste fructe sînt cel mai bine conservate separat în siropuri foarte dulci și amestecate, preparînd deja compotul.

Compot de căpșuni - Principii generale de gătit

• fructe de padure pentru compot pot fi luate atît congelate cît și proaspete. În ambele cazuri, băutura se dovedește întotdeauna gustoasă, parfumată și suficient de îmbogățită cu vitamine.

• Fructele proaspete trebuie spălate cu grijă în apă curgătoare și trebuie îndepărtate toate frunzele. Pentru a nu deteriora prea mult, este mai bine să faceți acest lucru într-un burete, tremurînd încet fructele, astfel încît fiecare să cadă sub un curent de apă. Boabele congelate nu se dezghețesc, ci imediat se scufundă în sirop.


• Există o mulțime de moduri de a face compot de căpșuni. Pentru utilizarea zilnică a unei astfel de băuturi, o puteți găti într-o cratiță pe un foc deschis sau utilizați cel mai ușor mod de gătit - într-un termos. În sezon, compotul de căpșuni este sigilat în borcane de sticlă pentru iarnă, rostogolit ermetic capacurile metalice cu o cheie de etanșare. • Pentru a îmbogăți gustul, aroma și culoarea băuturii, este adesea pregătită cu adaos de diverse fructe și fructe de pădure. Împreună cu căpșunile, puteți pune mere, coacăze, cireșe, cireșe etc.

• Pentru a obține o aromă mai intensă, adăugați frunze de menta, vanilină sau turnați suc de portocale în compot de căpșuni.

• Zahărul se pune în funcție de rețetă sau de gust. Acidează băutura cu lămîie sau cu sucul.

Compot de căpșuni: Rețetă pentru fructe proaspete

Ingrediente:

• o jumătate de kilogram de căpșuni proaspete;

• 600 ml apă purificată;

• 180 gr. zahăr nisip.

Pregătire:

1. Alegeți boabele, clătiți cu un curent slab de apă rece și scoateți tulpina. Pentru a nu frămînta fructele prea coapte, clătiți căpșunile, puneți-le într-o sîrmă, tremurînd periodic ușor.

2. Puneți căpșunile curățate într-o cratiță și adăugați jumătate din zahăr. Se amestecă bine și se lasă sucul să curgă, în care zahărul să se disperseze complet.

3. Turnați restul zahărului în apă rece și fierbeți-l la foc maxim. Puneți căpșunile cu zahăr în cremă și fierbeți din nou rapid.

4. Cînd compotul începe să fiarbă, reduceți căldura la mediu și fierbeți timp de 2 minute.

Compot de căpșuni: Rețetă de căpșuni Mojito

Ingrediente:

• două pahare complete de căpșuni;

• două felii de lămîie mică;

• zahăr - 1 ceașcă;

• o mică cremă de menta (balsam de lamaie).

Pregătire:

1. După trecerea căpșunilor bine spălate fără frunze, puneți-le într-o cratiță mare cu un fund larg.

2. Adăugați frunze de menta care au fost spălate și ușor uscate cu un prosop, iar lamaie împărțită cu felii.

3. Se pune tigaia la cea mai mică căldură și se agită timp de 3 minute. Opriți căldura și lăsați-o să stea un sfert de oră. În acest fel, se presară căpșunile cu menta și lamaie de trei ori. 4. Se fierbe separat trei litri de apă potabilă filtrată. După fierbere, adăugați un pahar de zahăr și fierbeți timp de două minute cu fierbere intensă.

5. Se toarnă apoi siropul în tigaie cu căpșuni și se aduce boia la compot. Reduceți căldura la mediu și gătiți încă 3 minute.

Compot de căpșuni: Rețetă cu mere și suc de portocale

Ingrediente:

• trei mere mari parfumate;

• 500 ml suc de portocale clarificat;

• trei linguri de zahăr;

• aproximativ 200 gr. coapsele coapte (proaspete sau congelate).

Pregătire:

1. Din mere se coajă și se taie în felii mici.

2. Puneți felii de mere într-o cratiță, acoperiți cu suc de citrice și turnați zahărul granulat. Ușor se încălzește la căldură moderată timp de 3-4 minute.

3. Taieti capsunile spalate in doua. Se toarnă în sirop la mere și fierbe după fierbere nu mai mult de trei minute.

Cel mai simplu compot de căpșuni: rețeta din boabe congelate

Ingrediente:

• fructe de capsune congelate - 600 gr;

• trei litri de apă;

• cinci tabele. linguri de zahăr alb.

Metoda de preparare:

1. Turnați trei litri de apă rece, preferabil filtrată, într-o tigaie mare (4 l) smalțită. Se toarnă zahărul granulat și se pune recipientul la căldură intensă.

2. De îndată ce zahărul este complet dizolvat și siropul se fierbe, înmuiați căpșunile congelate. Bomboanele nu trebuie să se dezghețe.

3. Imediat ce compotul se fierbe, se amestecă bine și se continuă gătitul cu fierbere intensă timp de cinci minute. Scoateți din încălzire și compotează bine studite.

Compot de căpșuni: Rețetă de băuturi de vanilie

Ingrediente:

• o pungă mică de vanilie;

• o jumătate de lămîie mare;

• un kilogram de căpșuni coapte. Pregătire:

1. Într-un șuvoi sub un curent de apă ușor caldă, clătiți bine căpșunile, scoateți tulpinile și sortați fructele de mărime. Lăsați marea în întregime, iar boabele mijlocii și mari - tăiate în bucăți.

2. Strîngeți sucul dintr-o jumătate de lămîie și amestecați-l cu apă (2 litri). Adăugați pulbere de vanilie și fierbeți la foc mic timp de aproximativ trei minute.

3. Apoi scoateți tigaia de la căldură și turnați cu sirop de vanilie fierbinte peste căpșuni. Acoperiți cu un capac, puneți o cîrpă groasă sau un prosop și lăsați compotul de căpșuni să stea cel puțin o jumătate de oră.

Compot de căpșuni: Rețetă de căpșuni de căpșuni

Ingrediente:

• cireșă dulce roșie - 400 gr;

• Un kilogram de căpșuni proaspete proaspete;

• 200 gr. zahăr rafinat, alb.

Pregătire:

1. fructe de padure întregi sînt bine spălate și curățate de daune și tulpina de căpșuni, se toarnă zahăr.

2. Aproximativ un sfert de oră mai tîrziu, cînd boabele produc suc, în care zahărul granulat merge bine, se adaugă cireșă spălată fără coadă. Se toarnă 200 ml de apă și se pune la fierbere un foc mic.

3. Odată ce compotul se fierbe, se fierbe pînă la 5 minute fără a se reduce căldura și se scoate din sobă.

Compotul de căpșuni parfumat: rețeta de coacăze negre

Ingrediente:

• coacăz negru - 200 gr;

• 250 de grame de căpșuni proaspete;

• șase linguri de zahăr granulat.

Pregătire:

1. Alegeți coacăzul negru din gunoiul excesiv. Separați boabele de pe crengi și împingeți-le din "nas".

2. Umpleți boabele de coacăze cu două și jumătate de litru de apă filtrată și fierbeți la foc mic timp de 5-6 minute.

3. Apoi, puneți coaja bine într-o oală de tolkushka și țineți compotul sub capac timp de 15 minute. 4. Se filtrează printr-o sită, se adaugă căpșunile spălate (fără tulpini) și se pune focul din nou.

5. După fierbere, fierbeți încă 4-5 minute și opriți căldura.

Compotul de căpșuni gros: rețetă cu cireș

Ingrediente:

• cireș copt - 300 grame;

• 250 gr. căpșuni;

• o jumătate de kilogram de zahăr granulat.

Pregătire:

1. La cireșe, rupeți cozile, îndepărtați frunzele de căpșuni și spălați fructele în mod separat într-un șuviu.

2. Scoateți oasele din cireșe și puneți boabele într-o tigaie de 4 litri smalțată.

3. Se adaugă căpșuni, se adaugă zahăr granulat, se toarnă în apă, fără a se umple pînă la margine, timp de trei centimetri și se pune tigaia pe căldură maximă.

4. După fierbere, reduceți căldura și continuați să gătiți timp de cinci minute.

5. Apoi comprimați compotul fierbinte printr-o sită sau cojoc și distrugeți fructele cu un procesor de bucătărie (blender).

6. Puneți piureul de fructe înapoi în compot și fierbeți-l repede. Scoateți din căldură și lăsați băutura să se răcească.

Compot instant de căpșuni: rețetă de gătit într-un termos

Ingrediente:

• jumătate de cană de căpșuni;

• zahăr - 4 lingurițe. lingură.

Pregătire:

1. Luați un termos de 3 litri pentru produsele fierbinți și clătiți bine cu apă caldă (fără apă clocotită).

2. Apoi puneți în recipient un pic mai mult de jumătate de pahar de căpșuni atent spălate, adăugați zahăr și umpleți cu apă clocotită pînă la jumătate din volum.

3. Închideți termosul și scuturați ușor ușor de cîteva ori sau întoarceți-l astfel încît zahărul să fie bine dizolvat.

4. Apoi deschideți din nou, adăugați mai multă apă clocotită și închideți bine.

5. După mai mult de 10-15 minute, compotul de căpșuni este gata. Se toarnă din termos și se răcește bine.

Compot de căpșuni din menta: recipe pentru iarnă

Ingrediente:

• două kilograme de căpșuni proaspete proaspete;

• zahăr alb granulat - trei pahare;

• șase frunze de menta.

Pregătire:

1. În primul rînd, trebuie să pregătiți borcane și capace în avans. Clătiți bine recipientele de sticlă sub un robinet de sifon sau săpun de rufe. Ei bine, ștergeți din toate părțile cu un prosop de lenjerie și puneți-l pe o foaie de copt într-un cuptor rece. Apoi încălziți aerul în cuptor la 100 de grade și calcinați borcanele timp de 5 minute. Opriți căldura și, fără a deschide ușa, răciți bine borcanele.

2. Acoperiți capacul cu apă clocotită și fierbeți timp de încă zece minute. Scurgeți apa și puneți-le pe prosopul curat cu interiorul în sus.

3. Buteliile complet răcite se umple cu jumătate de fructe uscate spălate și uscate.

4. Se fierbe apa într-un recipient mare. Se toarnă borcanele preparate cu fructe de padure cu apă clocotită și se acoperă cu capace uscate.

5. După o jumătate de oră, turnați lichidul din recipiente înapoi în tigaie. Încercați să păstrați toate boabele și menta în bănci.

6. Adăugați zahăr și, amestecînd constant, fierbeți peste siropul de căldură mediu pentru a obține dispariția completă a cristalelor de zahăr.

7. Turnați siropul de fierbere în boabe și închideți capacul cu cheia de etanșare.

8. Întoarceți recipientele cu compot pe gît și înfășurați bine cu o pătură caldă.

9. După răcirea completă, scoateți compotul de căpșuni din menta într-un loc închis pentru depozitare.

Compot de căpșuni - trucuri și sfaturi

• Asigurați-vă că ați ales fructele. Rumegerea rupte nu va strica doar gustul. Compotul acestor fructe de pădure, păstrate pentru iarnă, "va exploda".

• Îndepărtați ușor tulpinile și oasele din cireșe. Încercați să colectați sucul care este emis în același timp și adăugați la compot în timpul gătitului. • De la cireșele cu compot de gălbenușuri cu căpșuni nu se vor dovedi atît de bogate și parfumate ca și fără ele.

• Dacă beți o băutură pentru uz zilnic, lăsați-o la cîteva ore după oprirea acesteia. În acest timp, boabele le vor da băuturii toate aromele și sucurile.

• Compotează la masa festivă trebuie să fie tensionată. "Forjat" în timp ce gătiți fructele de padure strică aspectul său.

• Coacăzul negru adăugat poate fi ușor frămîntat. Căpșunul de căpșuni va fi mai întunecat și mai aromat. Asigurați-vă că ați filtrat-o înainte de servire.

• Dacă puneți vasul cu compot într-un bazin sau în baie cu apă rece, acesta se va răci mult mai repede.

• Nu digera compotul, altfel vitaminele vor fi distruse. Este suficient să fierbeți fructele din sirop pentru mai mult de cinci minute.

• Pentru depozitarea pe termen lung, atunci cînd vă pregătiți pentru iarnă, turnați băutura numai în borcane curate, preferabil sterile.

• Se fierbe capace metalice pentru îmbinare și se usucă cu apă.

• Nu ignora ambalajul cutiilor laminate pentru iarnă. Acest lucru îi împiedică să se baloneze în timpul depozitării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?