Ce putem consuma pe caniculă

Ce putem consuma pe caniculă

A venit vara şi a adus cu sine canicula, iar fiecare caută modalități de a se salva de ea.

Iată cîteva sugestii ce poate fi consumat pe vreme caldă și la ce ar fi mai bine să refuzați.

Se recomandă:
 • Fructe și legume – conțin antioxidanți care ajuta la reducerea ratei de oxidare, şi fibre, care împiedică acţiunea enzimelor şi încetinesc absorbţia de glucide şi grăsimi;
 • Verdeața - bogată în fibre, şi săruri minerale;
 • Apa minerală – potolește setea. Se recomandă cîte 2-3 înghițituri la fiecare 15 minute.
 • Fructe citrice – conțin vitamina C (pe caniculă organismul are nevoie de vitamine);
 • Ceaiul verde – potolește bine setea. Se recomandă să se bea 1-2 cești pe zi;
 • Carne de pasăre şi peşte - surse de proteine ​​valoroase.

Nu se recomandă:
 • Băuturi alcoolice - duc la deshidratare;
 • Alimente grase şi din carne – pe caniculă necesarul de energie se reduce cu cel puţin 5%, astfel încît aportul caloric zilnic ar trebui să fie redus;
 • Cafea - afecteaza sistemul cardiovascular, deshidratează organismul, contribuie la o scădere a eficienţei pe căldură;
 • Băuturi carbogazoase dulci - deshidratează organismul și provoacă setea.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load