X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Blinken: "SUA și China au reușit să "scadă temperatura" în relații"

21 ian. 10:45   Diverse
1646 0

China și Statele Unite au reușit să scadă temperatura în relații. Părțile continuă contactele cu privire la o serie de probleme.

Despre acest lucru a declarat Secretarul de stat american, Anthony Blinken, în cadrul vizitei sale la Chicago, relatează RBC-Ucraina.

Blinkin a adăugat că relația dintre SUA și China afectează și țările terțe, există o cerere corespunzătoare din partea acestora.

"Eu cred așa pentru că, așa cum am spus deja, cînd ne întâlnim mult, vorbim mult, rezultatul se dovedește a fi exact acesta", a explicat politicianul.

El a citat ca exemplu discuția între președintele american, Joe Biden, și președintele chinez, Xi Jinping, care a avut loc în timpul summitului G20 de la Bali din 2022.

Amintim că Blinken intenționează să efectueze o vizită în China în perioada 5-6 februarie. La Beijing, el are programă o întîlnire cu ministrul chinez de Externe, Qin Gang, cu care va discuta, printre altele, și despre războiul din Ucraina.

1
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?