Arabia Saudită, Egiptul și Turcia vor să se alăture BRICS

14 iul. 2022,, 13:00   Diverse
2594 0

Arabia Saudită, Egiptul și Turcia au dorit să adere la BRICS, planurile statelor au fost dezvăluite de președintele forumului internațional al grupului, Purnima Anand, transmite Izvestia.

Ea a subliniat că decizia a fost discutată de Rusia, China și India în cadrul celui de-al 14-lea Summit al liderilor BRICS.

"Toate aceste țări și-au arătat interesul de a adera și se pregătesc să aplice pentru aderare. Cred că acesta este un pas bun, deoarece extinderea este întotdeauna percepută pozitiv, va crește în mod clar influența BRICS în întreaga lume", a spus Purnima Anand, Președinte al Forumului Internațional BRICS.

Potrivit acesteia, unificarea nu ar trebui să dureze mult, întrucît țările sînt deja în proces de aderare. Cu toate acestea, statele nu se vor alătura BRICS în același timp. Discuțiile despre Iran, Argentina, Arabia Saudită, Egipt și Turcia pot fi așteptate la următorul summit din Africa de Sud din 2023, dar data exactă a acestuia nu a fost încă stabilită.

O sursă de rang înalt a declarat publicației că a fost luată în considerare problema aderării la grup a Arabiei Saudite, inclusiv în timpul vizitei ministrului rus de externe Serghei Lavrov la Riad, din 1-2 iunie. Moscova a susținut inițiativa guvernului, iar în prezent se caută o soluție diplomatică.


Anterior, președintele rus Vladimir Putin a spus că acum conducerea țărilor BRICS este solicitată pentru a crea o lume multipolară. Putin a precizat că în acest proces se poate conta și pe asistența acelor țări din Africa, Asia și America Latină care duc o politică independentă.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?