Preşedintele stiri: 3600

Ambasadorul Kazahstanului: Partidul de la guvernare va forma un nou guvern

31 mar. 20:45   Diverse
1509 0

Partidul Amanat (53,9%), care a cîștigat alegerile parlamentare (19 martie) din Kazahstan, are suficiente mandate pentru a desemna de unul singur un candidat pentru postul de prim-ministru și a forma guvernul

Acest lucru a fost declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul agenţiei „INFOTAG”, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Kazahstan în Republica Moldova, Almat Dakibaevici Aidarbekov.

Întrebat de reporterul „INFOTAG” cît de mult diferă rezultatul obţinut de partidul de guvernămînt Amanat la ultimele alegeri anticipate de rezultatul alegerilor anterioare, diplomatul a spus că rezultatul actual este cu aproximativ 20 la sută mai mic.

Potrivit diplomatului, reforma sistemului politic din Kazahstan, iniţiată de preşedintele Kassym-Jomart Tokayev, a contribuit la accederea a şase partide în parlament. În cadrul acestei reforme, procesul de înregistrare a formaţiunilor politice a fost simplificat prin reducerea semnificativă a numărului minim de membri (de la 20.000 la 5.000) necesar pentru înregistrare, ceea ce le-a permis unor noi partide să participe la alegerile anticipate.

„De asemenea, pragul minim de intrare în parlament a fost redus de la 7% la 5% din voturi”, a spus diplomatul.

Întrebat despre prezența observatorilor internaționali la alegeri, diplomatul a spus că la alegeri au participat 800 de observatori din 12 organizații și 40 de state, inclusiv reprezentanți ai CEC-ului din Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий