Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1727

Aliyev: "Consolidarea cooperării dintre Azerbaidjan și Turcia este un factor important al stabilității regionale"

26 noi. 2022,, 11:15   Diverse
1904 0

Cooperarea dintre Azerbaidjan și Turcia în toate domeniile se va consolida, ceea ce va contribui la stabilitatea regională.

Despre acest lucru a declarat președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, subliniind că Azerbaidjanul și Turcia sînt frați, prieteni și aliați.

"Anul trecut, la Șușa, am formalizat în esență ceea ce exista între țările noastre mai devreme. Prin semnarea Declarației de la Șușa, am devenit oficial aliați. Aceasta a fost o formalizare a realității, deoarece de mulți ani Turcia și Azerbaidjanul au acționat ca aliați. Apreciem foarte mult acest nivel de cooperare, parteneriat și înfrățire", a spus Ilham Aliyev.

El și-a exprimat încrederea că cooperarea dintre Azerbaidjan și Turcia în toate domeniile se va consolida și mai mult.

"Și acesta este un factor foarte important al stabilității regionale. Pentru că scopul cooperării turco-azere este consolidarea stabilității regionale, iar acest factor ar trebui luat în considerare de toată lumea", a spus șeful statului azer.


Ilham Aliyev a subliniat că cele două țări își unesc potențialul.

"Împreună sîntem mai puternici... Potențialul țărilor noastre crește. Nu numai în domeniul economic și industrial, ci și în domeniul militar. Lumea de astăzi arată că acesta este factorul numărul unu pentru orice țară. Noi înțelegem că, dacă o țară nu are forțe armate puternice, poate regreta amarnic. Investiții în infrastructura de apărare, exerciții militare comune – apropo, pe parcursul anului am efectuat mai mult de zece exerciții militare comune atît în Turcia, cît și în Azerbaidjan. Repet, acesta este un factor important al stabilității regionale și al securității noastre. Toți cei care pun la cale planuri ostile împotriva Azerbaidjanului și Turciei ar trebui să știe că armata turcă nu este doar armata Turciei, ci și a noastră și invers, armata noastră este și armata Turciei. Și toți cei care planifică provocări la granițele noastre, încercînd să ne intimideze, nu trebuie să uite de asta", a spus președintele Azerbaidjanului.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий