COVID-19 în MOLDOVA

Acest obicei îţi distruge ficatul, rinichii şi inima

Acest obicei îţi distruge ficatul, rinichii şi inima

Consumate în starea lor naturală, crudă, sau coapte la cuptor, seminţele de floarea-soarelui, cît şi cele de dovleac, sînt o sursă excelentă de sănătate.

Aceste seminţe sînt bogate în vitaminele E, B1, B6, acid folic, în minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, în tryptofan şi fitosteroli (ajută la reducerea nivelului de colesterol în sînge), scrie epochtimes-romania.com.

Odată prăjite cu sare, acestea devin un pericol pentru organism.


Rinichii sînt afectaţi de sarea în exces

Rinichii sînt cei mai afectaţi din cauza excesului de sare, spun nutriţioniştii. Cantitatea maximă de sare pe zi este de 5-6 grame. Or, noi mîncăm pînă şi de 15 ori mai multă sare, spun specialiştii.

Sînt toxice pentru ficat

Pe de altă parte, seminţele prăjite cu sare, fie ele de floarea-soarelui ori de dovleac, sînt foarte toxice, din cauza uleiurilor care la temperaturi crescute dezvoltă compuşi cancerigeni.

Aceştia sînt extrem de toxici pentru ficat şi pot, de asemenea, să crească riscul de cancer al colonului.

Provoacă hipertensiune

Nutriţioniştii mai spun că explozia cazurilor de hipertensiune din ultimii ani, mai ales în rîndul tinerilor, are drept cauză şi consumul de alimente foarte sărate, printre care şi seminţele prăjite.

Astfel că printre pericolele consumului de seminţe sărate se numără hipertensiunea şi bolile asociate acestei probleme, cum ar fi infarctul, accidentul vascular cerebral sau cancerul renal.

Îngraşă

Persoanele care au probleme cu greutatea ar trebui să evite pe cît posibil consumul de seminţe sărate pentru că sarea în exces favorizează retenţia de apă în organism.

Consumate însă în stare crudă sau prăjite la cuptor şi adăugate la salate şi la diferite preparate din legume, seminţele de floarea-soarelui, asigură chiar succesul curelor de slăbire, datorită cantităţii mari de proteine pe care o conţin (circa 40%). Astfel, vor declanşa senzaţia de saţietate şi vă vor ajuta să staţi departe de mîncare. Proteinele sînt cunoscute pentru rolul lor de a transforma grăsimile în energie, accelerînd metabolismul.

Nu trebuie să renunţaţi total la acest obicei de a sparge seminţe, însă reţineţi că 100 de grame de seminţe prăjite şi sărate de floarea-soarelui conţin peste 250 de calorii, deci un consum moderat nu va atrage prea multe efecte negative asupra organismului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load