X 
Cazul Șor stiri: 594

A fost suspendată producția de gaze la cel mai mare cîmp de gaze din Europa

2 oct. 19:15   Diverse
1944 0

Olanda a întrerupt duminică producția de gaze la cel mai mare cîmp de gaze din Europa, Groningen, din cauza pericolului seismic, în ciuda problemelor energetice globale cauzate de războiul din Ucraina.

Despre aceasta scrie "Adevărul european" cu referire la AFP.

În același timp, în caz de vreme severă de iarnă, autoritățile lasă 11 sonde de producție deschise pentru încă un an înainte de a închide definitiv cîmpul de gaze.

Deși producția de gaze din acest cîmp a fost redusă aproape la zero în ultimii ani, guvernul a continuat să opereze cîmpul datorită incertitudinii energetice globale cauzate în principal de invazia la scară largă a Ucrainei de către Rusia.

Locuitorii din Groningen, un cîmp descoperit în 1965, se plîng de mai bine de două decenii de cutremure legate direct de operațiunile de foraj.


Pînă acum, locuitorii din Groningen au primit doar compensații minore din cauza pagubelor provocate de cutremure, dar din cauza birocratizării excesive a procesului "s-au aflat într-un impas", a declarat anterior parlamentul olandez.

Anterior, s-a raportat că ultimele 11 sonde vor fi închise definitiv pînă la 1 octombrie 2024.

Olanda a declarat pentru prima dată în urmă cu cinci ani că va închide cîmpul pînă în 2030, din cauza cutremurelor tot mai puternice care au avariat case și traumatizat locuitorii locali, măsură confirmată anul trecut de premierul Mark Rutte.

8
1
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?