Un traseu auto ar putea apărea pe teritoriul „Chișinău-Arena"

Un traseu auto ar putea apărea pe teritoriul „Chișinău-Arena"

Posibilitatea construirii unui traseu auto în complexul multifuncțional „Chișinău-Arena" a fost discutată de ministrul Economiei, Chiril Gaburici, cu vicepreședintele Consiliului Mondial al Federaţiei Internaţionale pentru Automobilism, Zrinko Gregurek.


Cei doi oficiali au vizitat șantierul de construcție cu o inspecție. Gregurek a menționat că este necesară construirea unui astfel de traseu, în ciuda costului mare al lucrărilor. Doar pentru echipamentul pentru pista de karting va fi nevoie de cel puțin 30 de mii de euro.


„Acest centru sportiv ar putea găzdui competiții internaționale, inclusiv karting. Tot echipamentul este deja gata. Nu este nevoie să construiți sau să reconstruiți. Trebuie doar să pregătiți arbitri oficiali și să invitați sportivi din toată regiunea", a declarat vicepreședintele Consiliului Mondial al FIA Zrinko Gregurek.


La rîndul său, ministrul Economiei, Chiril Gaburici, a menționat că un astfel de traseu nu numai că va crea premise pentru dezvoltarea acestui sport, ci va atrage și turiști în țara noastră.


„Încercăm să înțelegem dezvoltarea și utilizarea eficientă a complexului „Chișinău-Arena” pe care îl construim, precum și utilizarea eficientă a acestei infrastructuri, încercăm să cooperăm cu reprezentanții acestei sfere pentru a organiza concursuri internaționale în viitor", a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici.


Punerea în exploatare a complexului „Chișinău-arena” se preconizează pentru anul în curs. Pînă la momentul actual, au fost executate 65 la sută din volumul de lucrări.


„Construcţiile capitale sînt finalizate în proporție de 90%. Lucrările de finisare sînt executate în proporţie de 17-18% gata", a declarat directorul tehnic Alexander Rîşcovoi.


Muncitorii lucrează șase zile pe săptămînă. În construcții au fost implicați aproximativ 70 de persoane.


„De dimineață pînă noaptea tîrziu, lucrăm ca albinele, de la opt dimineața pînă la șapte sau 9 sau 10 seara.
Pentru construirea complexului multifuncțional „Chișinău-Arena" au fost alocate 10 hectare de teren în suburbia Chişinăului – localitatea  Stăuceni. Complexul va include un stadion, un centru acvatic, un club de tenis, săli de conferințe și expoziții și o parcare pentru o mie de mașini.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load