Cazul Șor stiri: 594

Un microbuz abandonat a devenit casă pentru oameni ai străzii

15 ian. 2022,, 14:45   Capitala
3165 0

În sectorul Botanica al capitalei, într-o zonă destul de aglomerată, pe porțiunea unui trotuar, se desprind imagini din lumea a treia.

Un microbuz abandonat de multă vreme a devenit refugiul celor fără casă. Mizeria din interiorul lui, dar și gunoiul aruncat împrejurul acestuia, provoacă dezgust trecătorilor. Contactate de TV6, autoritățile ne-au spus că s-au autosesizat și în scurt timp vor rezolva problema.

Uşile ruginite, oglinzile rupte şi vopseaua scorojită dau de înţeles că a trecut ceva vreme de cînd microbuzul este abandonat. De gol îl dă și mizeria din interior, dar și înscripțiile de pe uși. Trecătorii, deranjați de imagine, spun că vehiculul a fost dat uitării de cîțiva ani, iar de ceva vreme a devenit casă pentru cîțiva cerșetori din zonă.

„Din păcate, nimeni nu atrage atenție la asta. Poate polițiștii de patrulare trec prin partea cealaltă și poate nu văd, dar cînd mergi pe aici ca pieton vezi că această mașină este problematică”.

„Trebuie de găsit stăpînul. Dacă nu este, atunci să fie evacuată. A devenit toaletă și casă pentru vagabonzi”.


„Ei nu iau punga și caută să ducă la gunoi. Iată acolo este un coș pentru deșeuri, dar ei oricum aruncă aici. Diferite mizerii, fix o groapă de gunoi în stradă”.

„Nu este ecologic, în străinătate străzile sînt mult mai curate decît la noi”.

De faptul că microbuzul îi adăpostește pe cei fără casă s-a convins și o echipă TV6. Pe locurile din față a automobilului am surprins doi oameni fără adăpost. Maria are 45 de ani și de cîteva zile doarme aici. Rămasă pe drumuri, după ce casa părintească a fost vîndută de frații ei, a venit acum o săptămînă la Chișinău, din Ledoveni, raionul Rîșcani, spune femeia.

MARIA, om al străzii: „- Cîți dormiți în acest microbuz?

– Eu și prietenul meu, Igor.

– Numai voi doi?

– Da, doar noi doi. Dormim aici, mîncăm pe loc aici”.

Deși este frig, femeia spune că nu îngheață în interiorul mașinii, deoarece doarme înfofolită, de altfel, așa cum se duce și la cerșit.

MARIA, om al străzii: „- Cînd și cum. Cînd 20, cînd 50.

– Astăzi cîți bani ați făcut?

– Nu am făcut nimic încă, acum mă duc la lucru”.

De evacuarea microbuzului abandonat sînt responsabile autoritățile locale, care, contactate de noi, au dat asigurări că săptămîna viitoare acesta nu va mai fi acolo.

DIANA GUBA, pretorul sectorului Botanica: „Vom ieși la fața locului, vom sigila mașina. Vom vedea ce conține mașina, pentru că sînt niște bunuri a cuiva, după care o vom evacua”.

Am încercat să aflăm cîte astfel de autovehicule abandonate sînt în sectorul Botanica, însă pretorul nu ne-a putut spune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?