Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 323
Criza energetică stiri: 919

Taberele de odihnă din capitală vor fi deschise doar după ce vor fi verificate

17 mai. 12:00   Capitala
2272

Taberele de odihnă din capitală nu vor fi deschise pînă nu vor fi verificate minuțios de către specialiști. Anunțul a fost făcut de edilul capitalei, Ion Ceban, care a solicitat responsabililor din cadrul Direcţiei generale educaţie tineret şi sport să fie pornite verificări la toate capitolele, astfel ca aceste spaţii să nu prezinte pericol pentru copii.

În termen de 10 zile municipalitatea a cerut să fie pregătit un raport amplu privind gradul de pregătire a taberelor de odihnă pentru sezonul estival.

Oferta educaţională pentru sezonul estival, 2022 în municipiul Chişinău se constituie din Programe subvenţionate de către APL:

- 13 Tabere cu sejur de zi în baza instituţiilor de învăţămînt primar şi secundar, ciclul I şi II, unde sînt disponibile 1111 locuri.

- 3 Tabere constante cu 6550 locuri disponibile.


- 14 Tabere sportive în afara oraşului cu 1291 locuri.

- 1 Tabără ecologică în baza Centrului Orăşănesc al Tinerilor Naturalişti.

- 13 Instituţii extraşcolare la fel, vor activa în perioada 01-30 iunie, curent.

- Proiecte educaţionale în cadrul Centrului Municipal de Tineret Chişinău, unde vor putea participa de luni pînă vineri 20 de tineri simultan.

- 3 Tabere de artă organizate în baza Şcolilor de Artă și Arte Plastice aflate în gestiunea Direcţiei Cultură, beneficiarii cărora vor fi 90 de copii.

- 24 de Tabere tematice care vor activa în baza Centrelor comunitare pentru copii şi tineri, aflate în gestiunea Direcţiei generale pentru protecţia drepturilor copilului.

- Tabere tematice oferite de Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” şi filialele acesteia, cu titlul „Provocarea verii”, ediţia 2022.

Pentru anul 2022 pentru organizarea odihnei de vară a elevilor din bugetul municipal au fost alocaţi 26 mil 314 mii lei, anunță primăria.

Pentru pregătirea taberelor constante și cele cu sejur de zi, din bugetul municipal au fost alocaţi 4,5 mil. lei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав