Școlile din Chișinău încep anul școlar cu deficit de cadre didactice

29 aug. 13:12   Capitala
2623 0

În noul an școlar, Primăria Municipiului Chișinău a cerut Ministerului Educației și Cercetării delegarea tinerilor specialiști în cadrul instituțiilor educaționale din municipiu.

Totuși, din cele peste 500 de cadre didactice solicitate ar fi fost repartizate doar 204. Despre aceasta a anunțat la ședința săptămînală a primăriei Chișinău, Andrei Pavaloi, șeful adjunct al direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, relatează diez.md

„În acest an, am făcut o solicitare către Ministerul Educației și Cercetării în ceea ce privește delegarea tinerilor specialiști în cadrul instituțiilor educaționale. Am făcut o solicitare pentru 547 de specialiști, însă au fost repartizați doar 204 specialiști. La ziua de astăzi înregistrați în cadrul instituțiilor de învățământ, din păcate, avem doar 80 de personae. Astfel, și acest an școlar îl începem cu un deficit destul de mare de cadre didactice”, spune Andrei Pavaloi.

Acesta a precizat că, în conformitate cu ordinul Ministerului Educației, primul sunet va avea loc pe 1 septembrie, începînd cu ora 8.30, și nu va dura mai mult de 45 de minute.

Anterior, ministrul Educației, Dan Perciun, a anunțat că subiectul discuțiilor pentru prima oră de dirigenție care are loc tradițional în data de 1 septembrie în toate școlile din țară va fi despre integrarea europeană a Republicii Moldova.

2
1
2
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?