COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Scandal la o grădiniță din capitală: O educatoare ar fi cerut de la părinți cîte 1200 de lei

23 noi. 2021,, 11:56   Capitala
2292 0

O educatoare de la grădinița nr. 158 din Chișinău ar fi cerut de la părinți cîte 1.200 de lei pentru modernizare, inclusiv cumpărarea unui televizor.

Directorul instituției afirmă că nu știe nimic despre colectări. Reprezentanții Primăriei promit că în scurt timp va fi creată o echipă de investigație, care să vadă ce se întîmplă în această grădiniță din sectorul Buiucani, transmite Noi.md cu referire la Jurnal.md.

Educatoarea grupei nr. 7 a grădiniței nr. 158 scrie că o parte din banii adunați va merge la reparația vestiarului și a bucătăriei, iar altă parte - la procurarea unui televizor.

Natalia Alexei, director grădinița nr. 158, Chișinău: "Eu am să chem părinții și vom vedea ce fel de colectări s-au făcut, dar cu mine nu s-a coordonat nimic. Lucrări de reparație se fac, dar le face muncitorul nostru, la niște țevi de apă, robinetul de la bucătărie, care este procurat de bugetul instituției. - Deci, nu cunoașteți că de la părinți s-au cerut anumite sume de bani? - Nu! Desigur că nu."

Potrivit Nataliei Alexei, statutul Asociației Obștești nu permite alte colectări de bani. Educatoarea grupei are altă versiune. Ina Rusu a declarat că inițiativa colectării banilor aparține nu ei, ci părinților, care au copii în grupa nr. 7.


Reprezentantul părinților care au copii în această grupă, Oxana Zubcu, afirmă că de această dată, colectările s-au făcut într-o formulă neoficială.

Colectările de bani în grădinițe sînt ilegale, reamintește șeful adjunct al Direcției generale educație a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi.

Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției educație: "Chiar și atunci cînd dai tu bani sau ți se solicită bani, ambele persoane sînt pasibile de răspundere. Noi avem foarte multe situații cînd în cadrul ședințelor cu părinții, aceștia vin cu propuneri de care doriți ascunzîndu-se după interesul copilului. Dacă sursele financiare au fost transmise ilegal, atunci este o ilegalitate, dar urmează să fie desfășurată o anchetă. Colectați ilegal asta înseamnă în afara Asociației de părinți."

Grădinița nr. 158 din Chișinău a mai fost vizată în situații similare, acum cîțiva ani, cînd fosta conducere era acuzată de perceperea ilegală de taxe. Atunci, administrația a negat acuzațiile, susținînd că părinții plătesc numai cîte 20 de lei pe an în Fondul instituției.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X