COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Problema copiilor vagabonzi, discutată la Primăria Chișinău

Problema copiilor vagabonzi, discutată la Primăria Chișinău

Copiii străzii au apărut din nou în atenția autorităților municipale, iar responsabilii încearcă să ia măsuri, însă unele din ele sînt inutile, pentru că minorii se reîntorc pe străzile din capitală.

Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban în cadrul ședineței primăriei Chișinău.

Potrivit viceprimarului Angela Cutasevici, marea majoritate a copiilor nu sînt din Chișinău.


„Vineri a fost o ședință de lucru cu societatea civilă și direcția municipală cu privire la drepturile copiilor, Poliția municipală, Ministerul de resort, cu referire la copii care sînt în situații de risc. Ședința a durat 4 ore. Am stabilit și identificat probleme acestui domeniu. Din păcate, fiecare autoritate și-a expus blocajele care au pe această direcție”, a punctat Cutasevici.

O soluție în acest sens este ca acești copii să fie documentați și predați instituțiilor care sînt responsabile de aceste cazuri. „Miercuri și joi am documentat cîțiva copilași, care au fost documentați și transmiși autorităților tutelare din raionale lor, dar din păcate copiii au revenit pe străzile din Chișinău. Ei preferă să revină pe acel teren pe care au fost”, a mai punctat Cutasevici.

O soluție în acest sens, autoritățile municipale vor avea mai multe discuții cu administrația primăriei din Kiev, pentru a vedea cu au soluționat ei această problemă. O soluție văzută de responsabilii din Primăria Chișinău ar fi programe de reabilitare a copiilor, care vor limita revenirea acestora pe drumuri.

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat maximă transparență și comunicare cu cei de la Minister, pentru că această problemă nu este doar locală.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load