COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 667(+161)   TRATAȚI 252 166     DECESE 6261(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2832
Puterea stiri: 6315
Coronavirus stiri: 7260

Primul stadion de fotbal renovat de către primărie și FMF, inaugurat

31 mai. 12:30   Capitala
1387 0

A fost inaugurat primul stadion de fotbal renovat în cadrul unui proiect realizat de Primărie și Federația Moldovenească de Fotbal. Este vorba de stadionul din curtea liceului teoretic „Mihai Viteazul” din sectorul Centru al capitalei.

„Sînt și alte instituții care urmează să fie dotate și să le modernizăm infrastructura. Eu personal, pe acest teren am jucat foarte mulți ani fotbal, locuind în zonă, așa că vreau ca toți copii să aibă această posibilitate”, a declarat Ceban.

Șeful-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi a precizat că stadionul dat este primul dintre cele 6 planificate pentru acest an. Acesta a mai precizat că în următorii ani, toate stadioanele din instituțiile educaționale municipale vor fi reparate.

”Datorită proiectului ”Fotbal în școli” noi sîntem astăzi aici, la această arenă, și așa cum a zis domnul primar noi sîntem într-o colaborare foarte frumoasă pentru generația noastră tînără, acest proiect este foarte important. Cu succes au fost făcuți primii pași, au fost realizat clase specializate pentru fotbal dar și alte domenii, acest lucru este foarte bine și important pentru țara noastră, pentru generația noastră tînără care va duce faima țării noastre”, a spus reprezentantul Federației Moldovenești de Fotbal, Victor Nicolaev.

În cadrul acestui proiect ar urma să fie reparate și amenajate stadioanele liceelor teoretice „Gaudeamus”, „Nicolae Iorga”, „George Călinescu”, „Nicolae Gogol” și „Liviu Deleanu”. Anterior, autoritățile declarau că ar urma să mai fie incluse încă 10 stadioane, fără a precizat însă care sînt acestea, menționînd că lista încă nu este definitivată.


Potrivit primarului general Ion Ceban, investiția municipalității constituie 80%, restul fiind acoperite de Federația Moldovenească de Fotbal.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽