X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O pistă de ciclism pe teritoriul Arenei-Chișinău ar rezolva problemele sportivilor-bicicliști

3 mar. 2023,, 11:45   Capitala
2192 0

Construcția unei piste de ciclism pe teritoriul Arenei-Chișinău ar evita tragediile de pe șosele. Acest lucru a fost declarat de vicepreședintele Federației Moldovenești de triatlon, Artur Suhih, în cadrul emisiunii " Суть событий " de la postul de televiziune Prime TV. El a adăugat că a exprimat această propunere în timpul construcției complexului, dar ea a fost respinsă.

Fiind un ciclist amator, Suhih a subliniat că la antrenament sportivii trebuie să conducă cel puțin 80-100 de kilometri cu oscilații de înălțimi, iar în condiții urbane acest lucru este imposibil, relatează Noi.md.

"Acolo puteți face o tură de 8 kilometri în siguranță, dacă trasați corect traseul. Astfel, 10 ture este un antrenament. Și vă asigur, faceți o bandă de șase metri cu deplasare într-o singură direcție. Și va exista o singură regulă: fără cască, fără curse. Gata. Și acest drum va fi administrat de aceeași administrație care operează arena. Vă rog să-mi spuneți, sînt bani serioși pentru țară?! Și întregul oraș rezolvă problema, și atunci orice polițist poate spune: doar am convenit! Atunci deja se includ sancțiunile și așa mai departe".

Antreprenorul este sigur că un astfel de proiect poate beneficia cu ușurință sprijinul partenerilor europeni. Potrivit lui Artur Suhih, atitudinea șoferilor față de bicicliști este un indicator al dezvoltării civilizației. În Europa, un ciclist este o persoană inviolabilă, o astfel de atitudine se datorează educației primite în familie, deoarece de mici copiilor le este altoită dragostea pentru acest sport.

"Am o vastă experiență de ciclism în țările civilizate în această chestiune. Să recunoaștem, sîntem foarte sălbatici. Nu știm în ce stadiu al evoluției ne aflăm în această chestiune, după părerea mea, doar la etapa de creație a omului. Mașinile te evită nu doar la o distanță de un metru și jumătate, vorbim acum despre traficul european pe stînga, te evită în genere pe un alt drum. Iar participanții la trafic reduc viteza, adaptîndu-se la a ta, și caută posibilitatea de mișcare numai dacă nu există mișcare pe contrasens. Și dacă este o serpentină de munte, atunci va fi un șir de mașini în spatele tău și nimeni nu te va ocoli pînă nu vei părăsi drumul."


Sportivul amator consideră că este necesar să se aduce sentimentul de respect pentru bicicliști de la școală, iar apoi instructorii de conducere ar trebui să facă acest lucru.

"Datorită faptului că avem foarte puțini oameni care merg pe bicicletă, nu vorbesc despre mers pe bicicletă la bunica, în vacanță, vorbesc despre sport. Mulți șoferi habar nu au cît de repede merge un biciclist și aceasta este principala problemă traficului pe contrasens, toți sînt siguri că mergem foarte departe. Ei au o idee că conducem de la 30 la 50 km pe oră pe loc drept. În consecință, se calculează cu greu viteza de apropiere. De aceea se întîmplă astfel de cazuri, cel recent fiind o istorie anormală, bestială".

4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?