Preşedintele stiri: 3600

Municipalitatea, pregătită să înfrunte o iarnă grea

21 noi. 2022,, 10:10   Capitala
1623 0

Autoritățile municipiului Chișinău sînt pregătite să intervină cu tehnică și material antiderapant pe străzile din Chișinău. Declarații în acest sens au fost făcute pe 21 noiembrie, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei capitalei.

Șeful Direcției Generale Transport Public şi Căi de Comunicație Vitalie Mihalache a spus că săptămîna trecută a avut loc o vizită în teren pentru a evalua pregătirea pentru sezonul de iarnă, în special pregătirea „Exdrupo”, scrie Noi.md cu referire la newsmaker.md.

„La moment dispunem de material antiderapant suficient pentru a interveni. Totodată sînt active contractele de furnizare a materialului antiderapant, mă refer la sare și nisip. Pentru anul curent au fost contractate 5 mii de tone de sare și 6 mii de tone de nisip. În stocurile „Exdrupo” se regăsesc la moment 3500 de tone de material antiderapant”, a spus Mihalache.

Șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare Ion Burdiumov a menționat că în ceea ce ține de tehnica de intervenție în caz de ghețuș și ninsori „sîntem pregătiți 100%”.

„Săptămîna precedentă, colegii mei au verificat fiecare întreprindere, ni s-a raportat că toată tehnica este pregătită. Putem spune că sîntem pregătiți în caz de necesitate pe trotuarele și străzile pe care le avem în gestiune pe teritoriul municipiului”, a conchis Burdiumov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий