Măsurile întreprinse de Primăria capitalei după ce în curtea unei grădinițe a căzut o rangă de metal

1 apr. 2022,, 21:33   Capitala
1158 0

Autoritățile municipale au suspendat certificatul de urbanism și autorizația de construcție pentru „Complexul locativ CORNEȘTI” din apropierea grădiniței private din sectorul Rîșcani, „Grădina Secretă”, după ce de pe șantierul de construcții a căzut o rangă de metal în curtea instituției de învățămînt, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Decizia vine după ce un grup format din 30 de părinți și administrația grădiniței au depus o sesizare în vederea stopării construcției din preajmă.

Potrivit documentului, decizia fost luată „ținînd cont de pericolul iminent pentru viața și sănătatea elevilor ce frecventează instituția de învățămînt respectivă, urmare a situației ce a avut loc la data de 31.03,2022”.

Dispoziția poate fi contestată cu cerere prealabilă adresată primarului general în termen de 30 zile de la comunicare.

Amintim că, o rangă de metal a căzut în curtea grădiniței private din sectorul Rîșcani, „Grădina Secretă”, de pe un șantier de construcții din vecinătate. Incidentul s-a produs la data de 31 martie, în timp ce copiii se aflau în clădirea grădiniței. Obiectul greu a căzut de la etajul 11 al construcției și a deteriorat o cușcă din lemn pentru iepuri.


Anterior, între companiile care construiesc „Complexul locativ CORNEȘTI” și „Grădina Secretă” au existat mai multe neînțelegeri. Reprezentanții grădiniței sesizînd autoritățile despre problemele pe care le provoacă șantierul de construcții, precizînd că, odată cu demararea lucrărilor de construcție a blocurilor multietajate, este pusă în pericol sănătatea și siguranța copiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?