X 
Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3715

Mai puține accidente la o intersecție din Chișinău cu trafic dirijat de semafor inteligent

3 ian. 08:31   Capitala
2585 0

De la instalarea semafoarelor inteligente la intersecția bulevardul Dacia – strada Băcioiii Noi, în luna martie anul trecut, nu s-a înregistrat niciun accident rutier în intersecția respectivă, comparativ cu anul precedent, cînd trei dintre accidentele documentate au fost cu urmări fatale.

Într-un comunicat de presă, Direcția Generală Mobilitate Urbană precizează că scopul primar al semafoarelor inteligente de a evita accidentele cu urmări grave a fost atins prin descurajarea manevrelor periculoase ale șoferilor, transmite IPN.

Sistemul scanează în permanență fluxurile de vehicule și transmite informația către semafor, care acordă consecutiv culoarea verde vehiculelor pe axele prioritare, axele secundare, precum și pietonilor, totul în doar cîteva secunde. Însă, cel mai important lucru este flexibilitatea oferită și potențialul de a fluidiza mai bine traficul.

Spre exemplu, în cazul unui flux mai mare de vehicule ce sînt în așteptare pe artera principală (bd. Dacia), sistemul poate extinde durata timpului verde, pentru a acomoda sporirea capacității de trecere în intersecție. În același timp, în cazul creșterii cozilor de vehicule pe axele secundare (str. Băcioii Noi) poate acorda mai repede verde mașinilor care se află în așteptare.

Sistemul analizează toate variabilele şi adaptează „timpul de verde” pentru a asigura un flux continuu al vehiculelor şi pentru a preveni eventualele ambuteiaje pe direcțiile prioritare de circulație, în funcție de perioada zilei. Prin intermediul camerelor video, care servesc drept senzori, se poate efectua monitorizarea situației rutiere atît în timp real, cît și sub formă de înregistrare video, pentru elucidarea circumstanțelor unor potențiale incidente rutiere.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?