COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Locuitorii capitalei, chemați de primar să participe la "Marea curățenie"

Primăria anunță pentru ziua de sîmbătă, 26 septembrie, o campanie de salubrizare a teritoriului urbei: parcuri, zone verzi etc., denumită Marea curățenie.

Primarul general, Ion Ceban, a organizat astăzi o conferință de presă, unde a anunțat despre acțiunile care vor fi întreprinse de autoritățile locale, în toamna curentă, referitor la activitățile de salubrizare și de plantare a arborilor. La acțiune vor participa toți angajații Primăriei, ai subdiviziunilor, preturilor, întreprinderilor municipale.

„Această campanie vine să responsabilizeze și să consolideze eforturile autorităților locale în comun cu cetățenii, pentru a face curat, dar și a ieși în grup în aer liber, pentru a avea grijă de orașul nostru. De fiecare dintre noi depinde cum arată și cum va arăta orașul nostru. Este o responsabilitate comună, o responsabilitate civică", a precizat Ion Ceban.

Totodată, edilul a venit cu un apel către instituțiile statului, ONG-uri, locuitorii municipiului și toți doritorii, să se alăture în această campanie pentru a face orașul mai curat.

Angajații Aparatului Primăriei, cabinetul Primarului, viceprimarii, șefii de direcții vor salubriza teritoriul parcului „La Izvor", care se află în prezent în proces de renovare.


De la aceeași oră, 09:00 sîmbătă, Pretura Botanica va face curat în parcul „Valea Trandafirilor", intrarea de la Parcul de distracții din str. Trandafirilor.

Pretura Ciocana va lucra în Pădurea-Parc „Rîșcani, din str. M. Sadoveanu, colț cu str. Igor Vieru.

Pretura Rîșcani - va salubriza parcul din str. Miron Costin/str. Florilor spre str. Studenților și str. Calea Orheiului. În parcul din str. Studenților/str. Alecu Russo, pe tronsonul str. N. Dimo - 3 iazuri (str. M. Costin/str. N. Dimo - scara principală) va fi o acțiune comună a preturilor Ciocana și Rîșcani;

Pretura Centru: Parcul „Valea Morilor", în perimetrul str. Lech Kaczynski, Drumul Viilor, str. Trifan Baltă (str. Academiei/str. Drumul Viilor);

Pretura Buiucani: Pădurea-Parc „Butoiaș", (intersecția str. N. Costin- Paris), Pădurea-Parc „Butoiaș" (parcarea din fața restaurantului „Butoiaș".

Primăria va asigura toți participanții cu mănuși și saci pentru a strînge gunoiul. În caz de ploaie acțiunea va fi transferată pentru o altă zi.

Deșeurile solide acumulate în cadrul acțiunilor de salubrizare de masă de sîmbătă vor fi evacuate la Stația de transbordare din str. Uzinelor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load