X 

Teatrul Regional din orașul ucrainean Hmelnițk va prezenta două spectacole la Chișinău și Bălți

5 mai. 11:00   Afiș
1886 0

Teatrul Regional Academic Muzical-Dramatic din Hmelnițk (Ucraina) „Mikhailo Starytsky” va prezenta duminică, 7 mai, pe scena Teatrului Fără Nume, două spectacole.

Astfel, duminică, la ora 12.00, Teatrul din Hmelnițk va oferi publicului spectacolul pentru copii ”Cartea Junglei”, o adaptare scenică a celebrei cărți „Cartea Junglei” de Rudyard Kipling şi a ecranizărilor Disney, informează moldpres.

Potrivit organizatorilor, în această adaptare, publicul este invitat să urmărească aventurile puiului de om Mowgli, care este crescut de lupi în junglă și învață să supraviețuiască în sălbăticie alături de lupii Raksha şi Akelo, care îi sunt ca nişte părinţi, pantera înțeleaptă – Bagheera, ursul haios – Baloo, dar şi maimuţele şotioase – bandar-logii, Kaa – șarpele viclean și tigrul Shere Khan – inamicul de moarte, nemilos și răzbunător. Este un spectacol de aventură, despre lumea magică a junglei, plină de mister și pericole, redat cu mult umor, duioşie și învățăminte importante pentru cei mici.

În aceeași zi, la 18.00, pe scena Teatrului Fără Nume va fi jucat spectacolul ”Nu te du, Hriţko, la şezătoare” (”Ой не ходи, Грицю, та й на вeчорниці”) de Ivan Karpenko-Kary, baladă ucraineană în două acte.

Este un spectacol inspirat din folclor, cu elemente de misticism, scris de clasicul ucrainean Ivan Karpenko-Kary și montat în anul 1898. Toate evenimentele se petrec într-un sat ucrainean, în noaptea de ajun, când tineretul se adună la şezătoare, iar apoi merge pe la case, la colindat. Spectacolul este o celebrare a tradițiilor culturale ucrainene și o modalitate de a le împărtăși cu publicul modern.


Sâmbătă, 6 mai, aceleași spectacole vor fi jucate pe scena Teatrului Național ”Vasile Alecsandri” din Bălți.

Acest proiect este susținut de Ministerul Culturii al Republicii Moldova în parteneriat cu Teatrul Fără Nume și Agenția Relații Interetnice.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?