X 
Cazul Șor stiri: 599

În mai multe orașe din Moldova vor avea loc spectacole pentru refugiații ucraineni

14 feb. 23:00   Societate
1996 0

Caritas Cehia va organiza prezentarea spectacolului de teatru „Cei doi” în orașele Anenii Noi, Ștefan Vodă și Bălți. Intrarea la spectacole va fi gratuită, transmite Moldpres.

Potrivit Caritas Cehia, pe 15 februarie, ora 16.00, va avea loc prezentarea spectacolului la Casa de cultură din orașul Anenii Noi (str. A. Suvorov, 7). Pe 16 februarie, ora 16.00, piesa va fi prezentată la Casa de cultură din orașul Stefan Vodă (str. 31 August, 2), iar pe 17 februarie, ora 18.00, la Palatul Municipal de Cultură din Bălți (str. F. Dostoievski, 24). După prezentări va fi desfășurată o discuţie liberă pe marginea temei spectacolului, asigurată de un moderator, care va fi urmată de un moment de socializare și relaționare a celor prezenți.

Spectacolul are menirea de a facilita coeziunea socială între etnii, religii, viziuni politice diferite, precum și de a oferi un mediu recreațional și de bunăstare psihologică localnicilor și persoanelor refugiate din Ucraina.

„Teatrul fără cuvinte este o formă de artă care, depășind barierele lingvistice, ne ajută să evităm conflictele și chiar să le soluționăm. Caritas Cehia a ales să realizeze un turneu național de teatru, în parteneriat cu echipa M.A.D.E., pentru a facilita coeziunea socială dintre ucraineni și moldoveni ceea ce ar permite prevenirea discriminării persoanelor pe criterii de identitate culturală sau statut socio-economic”, a relatat managerul proiectului de ajutor umanitar pentru refugiații ucraineni, Cristina Rogojina.

Activitățile fac parte din proiectul implementat de Caritas Cehia - „Suport de urgență pentru refugiații vulnerabili din Ucraina”, finanțat de Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene a UE. Producția „Cei doi” este un spectacol după „Romeo și Julieta” de W. Shakespeare, în regia lui Ianoș Petrașcu. În perioada ianuarie - februarie, piesa este prezentată în șapte orașe ale țării: Chișinău, Anenii Noi, Criuleni, Bălți, Strășeni, Ceadîr-Lunga și Ștefan Vodă.


img23001170

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?