COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ion Ceban: Numărul gheretelor din parcuri va fi redus în jumătate

Autoritățile au operat modificări la Regulamentul de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău.

Despre aceasta a anunțat edulul Capitalei, Ion Ceban, transmite Știri.md.

Potrivit lui, modificările au fost aprobate după elaboratea noului Concept privind desfășurarea și dezvoltarea comerțului stradal, aprobat de către CMC.

''Proiectul a fost expus pentru dezbateri publice, iar în rezultat a fost pregătit documentul ce înglobează toate doleanţele agenţilor economici.

În data de 24 septembrie, planificăm să desfăşurăm cea de-a doua etapă de dezbateri, iar pînă atunci persoanele interesate pot studia documentul, ce este plasat pe site-ul primăriei şi veni cu propuneri. Ulterior noul regulament va fi înaintat în CMC, pentru a fi aprobat.


Actualmente este discutat aspectul amplasării gheretelor în parcuri, străzi principale şi bulevarde. Despre amplasarea punctelor comerciale mobile pe străzile secundare din oraş, vom discuta în cea de-a doua etapă.

Astfel, numărul gheretelor din parcuri va fi redus în jumătate, în comparaţie cu cel care este în prezent, iar locaţiile unde vor fi amplasate aceste unităţi de comerţ vor fi aprobate de către CMC. Ne propunem ca fiecare loc de comerţ să fie stabilit prin licitaţie, transparent şi corect, iar licenţa agentului economic să fie valabilă 5 ani. Asta pentru a ajuta agentul economic să-şi recupereze investiţia.

Se va ține cont de stimularea micului business prin includerea prevederilor ce vor oferi facilități la achitarea costului locului obținut la licitație, astfel se va limita numărul de amplasamente per agent economic, care pot fi cîștigate la licitație în vederea evitării monopolizării amplasamentelor.

Prin implementarea Regulamentului privind organizarea licitaţiilor pentru obţinerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant pe teritoriul oraşului Chișinău vrem să evităm amplasarea haotică și dezorganizată a gheretelor pe spaţiile publice și aspectul inestetic al unităților comerciale.

Totodată, vom evita comercializarea fără achitarea taxelor, comercializarea în stradă a produselor și mărfurilor ce nu sînt permise conform regulamentului şi nerespectarea condițiilor sanitare și de păstrare a produselor și mărfurilor.

Precizez: Pentru cele 94 de gherete, care vor fi evacuate pînă la 31 octombrie, curent, au fost eliberate scheme de amplasament doar pentru perioada estivală'', a declarat Ceban.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load