COVID-19 în MOLDOVA

În capitală vor apărea piste noi pentru bicicliști

În capitală vor apărea piste noi pentru bicicliști

În capitală, în curînd, ar putea apărea piste noi pentru bicicliști. Despre aceasta anunță primarul general al capitalei, Ion Ceban, potrivit căruia, în prezent, împreună cu PNUD Moldova, primăria capitalei este în proces de elaborare a Planului de mobilitate.

Ceban spune că, acum, se lucrează la atragerea expertizei, identificarea fondurilor și mecanismelor de finanțare și la consolidarea comunității de bicicliști.

Pistele pentru biciclişti vor fi amenajate în primul rînd pe străzile şi aleile, care sînt actualmente reparate sau urmează să fie reabilitate.


„În perioada următoare, ne propunem să organizăm și să amenajăm trasee pentru biciclete, ce vor face legătura între sectoarele orașului.

Vom amenaja piste pentru biciclete pe străzile 31 august, bd. Gr. Vieru, bd. Mircea cel Bătrîn, bd. Moscova și piste comune pentru transport public pe străzile A. Pușkin, B. Bodoni, A. Mateevici și Ștefan cel Mare şi Sfînt.

La fel, vom amenaja şi parcări pentru biciclete.

Ştiu, în prezent bicicliştilor le este complicat să se deplaseze prin oraş din cauza infrastructurii, care nu a fost gîndită pentru un asemenea mijloc de transport, dar şi din cauza şoferilor care nu respectă bicicliştii în trafic.

Intenţionez personal să vină periodic la serviciu cu bicicleta şi voi îndemna viceprimarii şi membrii executivului să facă acelaşi lucru.

Știu că actualmente sînt unii angajați ai primăriei care vin cu bicicletele la serviciu, iată de ce în curtea primăriei, dar și în fața primăriei Chișinău vor fi create parcări pentru biciclete”, scrie Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load