X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Iată adevăratul motiv pentru care a fost demis Codreanu

12 iul. 2019,, 08:20   Capitala
3546 0

Trei membri ai Consiliului municipal Chișinău (CMC), Dinari Cojocaru, Igor Călin și Vasilii Chirtoca, explică de ce au votat pentru demiterea fostului primar interimar Ruslan Codreanu din fruntea Primăriei municipiului Chișinău.

Potrivit lor, fostul primar interimar se ocupa mai mult de proiecte populiste, care dădeau bine la public și în baza cărora putea să cîștige capital politic, transmite IPN.

Președintele fracțiunii socialiștilor din CMC, Dinari Cojocaru, susține că, sub aspect juridic, un primar interimar nu se poate afla în această postură mai mult de șase luni. Sub aspect financiar, au existat mai multe proiecte care au depășit bugetul aprobat de cîteva ori. Potrivit lui Dinari Cojocaru, deși CMC a adoptat mai multe hotărîri, acestea nu au fost implementate de fostul primar interimar. „Mai mult, direcțiile și serviciile municipale care erau sub patronajul domnului Codreanu, lucrau de multe ori împotriva Consiliului Municipal”, a menționat consilierul în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Igor Călin, membru al Blocului electoral Platforma Popular Europeană, consideră că n-ar fi corect să fie pus în spatele fostului primar interimar toate insuccesele municipiului Chișinău. Referitor la decizia de demitere a lui Ruslan Codreanu, consilierul spune că aceasta are două aspecte: cel politic și juridic. „Noi ne-am exprimat votul de neîncredere politică pentru toate derapajele, pentru lipsa de comunicare, pentru cheltuirea ineficientă a banului public. Și aspectul juridic – dacă Ruslan Codreanu nu era să depună benevol demisia, era să mergem printr-o acțiune de constatare a nulității dispoziției de autonumire a lui”, a menționat Igor Călin.

Consilierul neafiliat, Vasilii Chirtoca, menționează că Ruslan Codreanu nu avea o viziune prea largă privind dezvoltarea municipalității. Consilierul spune că fostul primar interimar are mai multe restanțe printre care stabilirea hotarelor verzi, proiectarea unui complex sportiv, proiectarea unui aquaparc. „Toate acestea sînt prevăzute în buget, dar domnul Codreanu se ocupa cu proiecte pe care el le înțelegea, pe cele pe care nu le înțelegea, nu le implementa”, a menționat Vasilii Chirtoca.

Săptămîna trecută, pe 4 iulie, Ruslan Codreanu a fost demis din funcția de viceprimar și primar general interimar al municipiului Chișinău, cu votul a 36 de consilieri municipali din totalul de 51.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?