COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

„Havuzul speranței” chișinăuienilor încă nu a secat (VIDEO)

Chișinăul întotdeauna a fost renumit pentru numeroasele parcuri și frumoasele havuzuri deosebite care nu numai că au încîntat ochii localnicilor și oaspeților capitalei Moldovei, dar și i-au uimit pe cei mai pretențioși turiști.

Potrivit unor date, la începutul anilor optzeci la Chișinău existau aproximativ 100 de havuzuri care funcționau în parcuri, scuaruri, în apropiere de magazine mari. Ele erau amplasate pe teritoriile fabricilor și uzinelor și chiar în curțile dintre blocurile cu cinci etaje.

Din păcate, în condițiile actuale, în ciuda eforturilor intense ale autorităților, unele havuzuri așa și nu au mai putut fi reanimate, restaurate și lansate. Doar aspectul magnific al acestora ne amintește de vremurile trecute, perioade de bucurie și fericire comune, cînd în jurul lor se adunau mulți oameni și se auzea rîsul melodios al copiilor.

Unul dintre aceste havuzuri nefuncționale se află chiar în centrul orașului – în Gradina Publică „Ștefan Cel Mare”. Încă cîteva - în apropierea sediului Guvernului din centrul capitalei și în Parcul Afgan din sectorul Rîșcani.

Trebuie menționat că „havuzul speranței” chișinăuienilor încă nu a secat și ei continuă să creadă că aceste și alte havuzuri frumoase și impunătoare vor putea funcționa în curînd, ca și alte havuzuri din oraș, oferind răcoare, bucurie și zîmbete fericite tuturor celor din jurul lor, atît celor vîrstnici, cît și tinerilor.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load