Două milioane de lei, alocate pentru amenajarea havuzurilor din Chișinău

Două milioane de lei, alocate pentru amenajarea havuzurilor din Chișinău

Curățenia de primăvară va ajunge și la fîntînile arteziene din Capitală. Cel puțin, zece care se află în gestiunea primăriei vor fi reamenajate, astfel că pînă în vară să sclipească și să fie numai bune pentru a porni apa prin ele.


Pentru aceasta, municipalitatea a acordat peste doua milioane de lei. Altele însă sînt date uitării. Astfel că un havuz din grădina publică Ștefan Cel Mare a devenit loc pentru practicarea skatebordingului, iar altele – pentru că au fost date uitării de agenții economici, în gestiunea cărora se afla. Este și cazul havuzului din fața Hotelului Național.


Altele, chiar dacă sînt administrare de primăria Chișinău, nu arată nici ele prea bine. Cum ar fi fîntîna arteziană din preajma Palatului Național Nicolae Sulac. Cîndva a fost transformat într-o cafenea, iar de doi ani, pe timp de iarnă, devine loc pentru Tîrgul de Crăciun.


Un alt havuz gestionat de primărie și care demult nu a văzut stropi de apă este și cel din Grădina Publică Ștefan cel Mare, aflat la ieșirea pe strada 31 august. Acum, în el s-au acumulat mai multe deșeuri, iar pe timp frumos tinerii se întrec la skateboarding.


Responsabilii de comunicare cu presa din cadrul Primăriei Chișinău, au spus că în acest an pentru amenajarea havuzurilor au fost alocate peste 2, 3 milioane de lei.


„Suma anuală de întreținere este 2 milioane și 300 de mii. Aici intră lucrări de reparații, ce ține de amenajare de canalizare și energie electrică. Grădina Publică Ștefan cel Mare, havuzurile din Scuarul Catedralei, două havuzuri din Scuarul Teatrului Operă și Balet, în Parcul Valea Morilor sînt două havuzuri, Scuarul Nicolae Dimo și de pe Miron Costin”, a declarat Vasile Chirilescu, purtător de cuvînt al Primăriei.


În gestionarea primăriei Chișinău, se află 11 fîntîni arteziene, toate fiind funcționale, conform asigurărilor funcționarilor publici.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load