X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Cum să faci o fotografie într-o cușcă cu un tigru și să simți și mai multă dragoste pentru libertate și pentru viață

21 iul. 2023,, 03:00   Capitala
2624 0

Cunoscutul fotograf moldovean, Igor Vzorov, a împărtășit amintirile sale despre cum a făcut fotografii la un Circul din Chișinău în timpul unei repetiții chiar într-o cușcă cu nouă tigri.

El a notat pe pagina sa de pe rețeaua de socializare că această poveste interesantă a avut loc în 1989. Atunci, la Chișinău a venit Circul din Moscova cu tigrii Ussuri, cu care lucra faimosul dresor Alexei Konstantinovski - fiul celebrei dresoare și actrițe Margarita Nazarova, care a jucat în filmul "Полосатый рейс".

Igor Vzorov și Alexei Konstantinovsky au o relație de prietenie și, într-un moment dat, amîndoi au venit cu o idee nebunească: să facă o ședință foto în timpul repetiției chiar în cușca cu nouă tigri.

"Bineînțeles, mi-au promis că mă vor asigura pe deplin, ceea ce au făcut cu profesionalism, dar cu cît se apropia ziua ședinței foto, cu atît mai mult îmi dădeam seama de pericolul ideii noastre. Și iată că ziua a venit. Încă de dimineață mă gîndeam cum o să intru în nenorocita aia de cușcă. Dar acum sînt deja acolo și acum mă roade un alt gînd - în orice clipă pot fi în gura unui prădător. Filmam pe autopilot, uitîndu-mă cu nostalgie la colegii mei de pe partea cealaltă a cuștii. Aș da orice să fiu lîngă ei! În cele din urmă, repetiția s-a terminat și prădătorii au fost îndepărtați prin cuști, rămînînd doar o tigroaică de trei ani, Dina. Am terminat de filmat repetiția și Alexey s-a oferit să îmi facă o poză cu Dina. Și a adăugat: "Nu te rușina!". La care am răspuns sincer: "Nu mi-e rușine, mi-e doar frică". Așa am obținut o poză alături de tigroaică", a scris Igor Vzorov.

"Cînd am ieșit din cușcă, mi-am dat seama ce simt deținuții care au stat după gratii mulți, mulți ani. Am simțit o dragoste acută pentru libertate și pentru viață. Am simțit, de asemenea, o dorință arzătoare de a-mi schimba imediat cămașa și puloverul, care erau îmbibate de sudoare de la transpirația pe care am făcut-o în cușcă", a subliniat el.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав