AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 889
Criza energetică stiri: 713

Confirmat! Călătoriile cu transportul public în capitală se vor scumpi

7 dec. 2021,, 12:56   Capitala
9637 0

Călătoriile cu transportul public din Chişinău se vor scumpi. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, la emisiunea "Prime Time" de la Prime.

Totuşi, Ceban nu a precizat cu cît se va majora prețul biletelor de autobuz și troleibuz și nici cînd va avea loc această scumpire, notează Noi.md cu referire la publika.md.

"Nu am zis niciodată că nu vom interveni în această zonă, dar haideți să nu anticipăm lucrurile. Rata prognozată a inflației pentru anul viitor este de 14 la sută. Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că prețurile la produse și servicii vor crește. Se lucrează de comunitatea de experți de mai mult timp la aceasta metodologie și sper că în foarte scurt timp o voi afla și eu și dumneavoastră și atunci ne vom expune public cu privire la acest fapt", a spus Ceban.

În noiembrie, transportul public s-a scumpit în Autonomia Găgăuză. Astfel, locuitorii din Ceadîr-Lunga și Comrat plătesc 4 lei pentru o călătorie cu maxi taxi, față de 3 lei. Iar la Cahul, de mai bine de o lună, pasagerii plătesc pentru un bilet 5 lei, cu doi lei mai mult.

În Capitală, tarifele pentru transportul public nu au fost modificate de 10 ani. Edilul Capitalei a menționat că după înnoirea parcurilor de troleibuze și autobuze, atît în Chişinău, cît și în suburbii, ar putea să fie scoase rutele de maxi-taxi.


Cît priveşte benzile destinate transportului public de pe strada Ion Creangă, Ceban susţine că acestea nu vor dispărea şi vor fi replicate în toate sectoarele.

În același timp, edilul a declarat că autoritățile vor să amenajeze parcări la intrarea în oraș, dar și în zona centrală pentru a soluţiona problema ambuteiajelor.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав