COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Ceban: „Vor fi sancționați toți cei care fac săpături pe străzi și trotuare ca ulterior acestea să fie lăsate baltă!

9 aug. 14:00   Capitala
1477 1

Gata cu șantierele lăsate de izbeliște prin oraș! Ion Ceban solicită inițierea controalelor și sancționarea celor care „uită” să-și finalizeze lucrările inițiate.

„Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație (DGTPCC) inițiază controale pentru toate tipurile de lucrări demarate și nefinalizate la rețelele tehnico-edilitare din municipiul Chișinău. În acest sens, se face apel către toți posesorii de rețele să restabilească în termen șantierele, pentru care au fost eliberate permise de lucrări, în caz contrar, întîrzierile urmează a fi sancționate”, a declarat primarul general.

Precedent există, declară edilul, care face referire la un caz recent.

„A fost avertizată compania „Modtelecom”, pentru nerestabilirea în termen a lucrărilor în șantierele deschise, fiind obligată să înlăture neconformitățile în termene restrînse”, menționează Ceban.

Totodată, penalități riscă și persoanele fizice care inițiază lucrări intervenind la drumul public fără a anunța serviciile responsabile. Este vorba de proprietarii de case la sol, blocuri de locuit, dar și agenții economici care dețin șantiere în construcții sau anumite imobile.


„Este o situație specifică în cazul lucrărilor de reabilitare a rețelelor de alimentație cu apă și canalizare conform contractelor semnate anterior dintre S.A. ”Apă-Canl Chișinău” cu antreprenorii ”OCIDE Construccion” și “SADE”. Am comunicat foarte des la acest subiect și cred că lucrurile se vor schimba în scurt timp”, a conchis edilul.

Remarcăm, neexecutarea la timp a lucrărilor de restabilire a carosabilului, duce la deteriorarea fundațiilor de drumuri și la tasări, totodată, creînd incomodități locuitorilor orașului.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽