Preşedintele stiri: 3021

Ceban, despre redeschiderea grădinițelor: "O decizie foarte complicată"

6 iul. 2020,, 11:00   Capitala
1862 0

Fără grădinițe deschise și copii în acestea, sînt 5 instituții în carantină începînd cu săptămîna trecută. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Chișinău.

Potrivit acestuia, redeschiderea grădinițelor o poate face doar Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică, iar această decizie este una foarte grea, întrucît copiii sînt supuși riscului.

„Este adevărat că este o decizie foarte complicată. Noi facem absolut toate lucrurile necesare.

Există riscuri foarte mari de îmbolnăvire atît a copiilor. Avem 12 cazuri de îmbolnăvire în instituțiile de învățămînt, 5 dintre care în grădinițe. Impactul îmbolnăvirilor asupra dezvoltării copiilor nu este cunoscut. Ceea ce este specific vîrstei copiilor, lor le plac jocurile în comun, și activitățile împreună. Ei nu înțeleg riscul și ceea ce le spun maturii. Situația nu este de loc ușoară în această privință”, spune primarul general Ion Ceban.

Amintim că în cele 126 de instituţii de educaţie timpurie din capitală, unde sînt înscriși peste 32 300 de copii, au fost procurate bunuri materiale, luate cele necesare în sumă de 4 milioane 442 mii lei”, subliniază edilul.


În același timp, de către direcțiile de sector, în mod centralizat au fost achiziționate dezinfectanți pentru mîini și suprafețe, termometre infraroșu, lămpi antibacteriene, inventar moale, uscătoare pentru mîini, măști de protecție pentru angajații din blocurile alimentare și punctele medicale, viziere, etc.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X