COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Ceban: ”Autoritățile au eșuat în gestionarea crizei pandemice”

22 noi. 2021,, 11:07   Capitala
1625 1

Primarul municipiului Chișinău Ceban califică actualele acțiuni ale Ministerului Sănătății drept un „atac rider” la adresa catățenilor. În context edilul s-a referit la decizia autorităților de a sista activitatea Centrului COVID-19 de la Moldexpo, scrie Noi.md cu referire la publika.

Totodată, edilul e de părere că autoritățile au eșuat total în gestionarea crizei pandemice, numind raportarea zilnică a cazurilor de decese, înregistrate în perioade diferite, o „jonglare cu cifre”.

„Jonglarea asta cu cifre să o povestească în altă parte. Și chiar dacă ar fi 50, dar nu 60 sau 70 de decese, e o tragedie națională, sînt familii care stau în spate, care nu și-au mai văzut tatăl, sora fratele și să vorbești în așa hal la tv, să îți bați joc de medici.”, a declarat Ceban.

Primarul a mai subliniat și faptul că Ministerul Sănătății ar fi avut de mai demult intenția de a închide Centrul COVID de la Moldexpo, invocînd declarațiile privind imposibilitatea de a dota centrul cu sistem de alimentare cu oxigen.

Vorbind despre problemele existente în domeniul sănătății, Ceban s-a referit și la certificatele moldovenești de vaccinare anti-COVID, care nu pot fi scanate în străinătate.


Reamintim că Ala Nemerenco, ministrul Sănatății, a declarat joi că toţi pacienţii de la Centrul COVID-19 vor fi transferaţi în alte spitale, iar alte internări nu vor fi făcute. Ea a spus că în următoarele zile Centrul COVID-19 ar putea fi în general închis, menționînd totodată că acesta ar putea avea doar funcţia de triere a persoanelor suspecte de COVID-19.

Ministerul Sănătății a declarat că nu comentează declarațiile edilului capitalei, cu referire la subiectele moțiunii, care nu a fost susținută de Parlament.

3

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X