Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Bulevardul Mircea cel Bătrîn din capitală va fi prelungit

26 mai. 11:00   Capitala
2177

Vineri, 27 mai, ora 17.00, în incinta Preturii sectorului Ciocana, va avea loc prezentarea publică a proiectului „Extinderea bd. Mircea cel Bătrîn, cu prelungirea liniei de troleibuze pînă la str. Bucovinei”.

La eveniment vor participa viceprimarul de ramură, Ilie Ceban, reprezentanții Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație (beneficiarul proiectului), ÎPM „Chișinăuproiect" (proiectantul lucrărilor) și ai Preturii sectorului Ciocana.

Proiectul prevede continuarea tronsonului de bulevard, construit anterior în perimetrul străzilor Igor Vieru - Prof. Ion Dumeniuc, pînă la str. Bucovinei, cu prelungirea liniei de troleibuze.

Drumul va avea două direcții de deplasare: două carosabile pentru circulație cu sens unic, fiecare cu cîte 3 benzi de circulație. Acestea vor fi separate de o zonă verde (bulevard), cu un trotuar în mijloc și o pistă pentru bicicliști.

Pe ambele părți ale carosabilului sînt prevăzute trotuare tehnice și pietonale, precum și zonă verde.


Totodată, intersecția bd. Mircea cel Bătrîn cu str. Bucovinei va fi construită cu sens giratoriu, unde carosabilul va avea două benzi de circulație și benzi suplimentare pentru virare la dreapta, separate prin insulițe de ghidare pentru fluidizarea traficului.

Conform proiectului, stația de dispecerat și zona de staționare a troleibuzelor de la intersecția cu str. Prof. Ion Dumeniuc urmează să fie demontată și strămutată într-o nouă locație, care va găzdui simultan 34 de unități de transport - troleibuze și autobuze.

La fel, pe noul segment de drum va fi construit și sistemul de iluminat stradal.

Construcția noii porțiuni de bulevard urmează a fi realizată timp de 3 ani, după desfășurarea licitației publice de achiziție a lucrărilor, care va fi lansată în timpul apropiat. Costul total estimativ al lucrărilor este de 260 milioane lei (inclusiv proiectarea și supravegherea lucrărilor).

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав