X 
Criza energetică stiri: 1570
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Arena Chișinău din interior: Cînd se va deschide complexul

24 sep. 13:15   Capitala
2502 0

În urmă cu o săptămînă, guvernul a alocat 24 de milioane de lei pentru Arena Chișinău. Dacă licitația va fi reușită și se va găsi rapid compania pentru efectuarea lucrărilor, complexul se va deschide parțial pînă la sfîrșitul anului. Între timp, deși nu a funcționat nicio zi, întreținerea lunară a complexului costă bugetul de stat pînă la un milion de lei. Costurile vor crește după punerea în funcțiune a arenei.

În perioada 3 octombrie - 10 octombrie, agenții economici vor putea depune documentele pentru concursul deschis anunțat de Administrația de Stat a Drumurilor. După zeci de anchete făcute de jurnaliști la Agenția Proprietății Publice, abia acum au avut voie să filmeze complexul și interiorul acestuia.

Complexul sportiv este format din mai multe părți: un centru acvatic, terenuri de sport în aer liber, un amfiteatru și două arene sub același acoperiș: arena mare și arena mică.

Există, de asemenea, cîteva săli VIP și așa-numita lojă prezidențială.

Pe lîngă sportivii profesioniști, toți cei care vor să înoate sau să practice alte sporturi vor putea veni aici.


Inițial, în 2019, proiectul a costat aproximativ 43 de milioane de euro. Ulterior, întrucît imobilul nu a putut fi racordat la utilitățile existente, guvernul a decis să aloce încă 1,5 milioane de euro pentru aceasta. Întreaga sumă de 44,5 milioane de euro va fi restituită treptat partenerului privat din bugetul de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав