X 
Arşiţa stiri: 176
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Andrei Pavaloi: O parte din școli vor reduce statele de personal

18 mar. 15:00   Capitala
7216 0

Din august 2024, numărul statelor de personal în școli va fi în conformitate cu numărul de elevi pe care îi are instituția respectivă.

Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, a menționat că este vorba despre un ordin emis de Ministerul Educației și Cercetării, care va afecta în special instituțiile mici, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Acest lucru se va întîmpla preponderent în suburbiile municipiului, dar și în unele școli din oraș care au un număr mai mic de 200-300 de elevi, a precizat Andrei Pavaloi la ședința serviciilor municipale.

„Dacă vorbim despre municipiul Chișinău, la început de luna aprilie vom avea toate cifrele – cu cît personal mai puțin vom avea începînd cu august 2024, ținînd cont că la ziua de astăzi sîntem în perioada de recepționare a statelor preliminare de personalˮ, a spus Andrei Pavaloi.

Potrivit lui, la nivel de țară situația este mai gravă decît la Chișinău.


Directorii instituțiilor de învățămînt vor fi nevoiți să elibereze din funcție în mod special personal de conducere, precum directori adjuncți, dar și personal auxiliar, inclusiv psihologi școlari. Directorii instituțiilor de învățămînt vor fi nevoiți să întrerupă relațiile de muncă cu o bună parte din angajații acestor instituții, a comentat Andrei Pavaloi.

2
0
0
3
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав