«Imperiul Călărași 50 de ani» - o premieră impresionantă a băuturii de elită! ©

«Imperiul Călărași 50 de ani» - o premieră impresionantă a băuturii de elită!

În industria divinurilor din Moldova a avut loc un eveniment important – compania “Călăraşi Divin” a produs un divin de 50 de ani. Maeştrii în producerea divinului și-au numit creația „Imperiul Călărași”.

Înainte să ajungă la consumatori Divinul „Imperiul Călărași” 50 ani din Colecția de Aur de Elită, a reușit să obțină cea mai înaltă distincție posibilă „GRAND PRIX” la concursul internațional Eurasia Wine&Spirit Competition „Georgia este locul de naștere al vinului”, care a avut loc în perioada 7-8 noiembrie 2018 la Tbilisi, câștigând 96,9 puncte din 100 posibile.

Directorul de Calitate de la „Călărași Divin” SRL Constantin Olaru, a confirmat că divinul de elită „Imperiul Călăraşi” este produs din distilate de vin de înaltă calitate, maturate în butoaie de stejar timp de cel puțin 50 de ani. Cupajul a inclus distilate de vin cu vârsta de peste 50-52 ani, cea mai mică fiind indicată pe sticlă.

„Producția de divinuri vechi este o afacere ce necesită multă muncă fiind destul de costisitoare, ceea ce nu o face foarte profitabilă din punct de vedere economic, deși un divin de 50 de ani costă scump", afirmă domnul Constantin, unul dintre cei mai buni specialiști în domeniul divinului din Moldova. – Prin urmare, maturarea îndelungată a distilatelor de vin este legată şi cu o anumită pierdere. Producătorii numesc această pierdere “cota îngerilor”. Lemnul butoaielor de stejar este uşor poros, lucru ce permite ca alcoolul să “respire”, astfel distilatele se evaporă treptat pe perioada maturării timp de jumătate de secol. În fiecare an divinul pierde prin evaporare 0,5% din tărie. Cât „adună” îngerii timp de 50 de ani? Din cele 350 de litri de distilat, ca rezultat al maturaţiei de jumătate de secol, în butoi vor rămînea doar de 100 de litri. În acest timp, tăria alcoolului scade de la 71% la 46%, apropiindu-se, practic, de normă. De aceea, aproape că nu este nevoie de a dilua distilatele semicentenare cu apă pregătită special pentru a reduce „gradul”, ele fiind supuse doar unui proces de filtrare".

Divinul „Imperiul Călărași” de 50 ani are un buchet nobil, expresiv, elegant și unic, specific doar pentru divinuri foarte vechi. În constelația de divinuri minunate el - este steaua cea mai lucitoare. Divinul „Imperiul Călărași” are o culoare bogată de chihlimbar, cu o nuanţă de cupru și seamănă cu aurul pur. Buchetul său reprezintă o complexitate și versatilitate impresionantă. Aromele se împletesc armonios cu nuanțe de vanilie, ciocolată, dulceața fructelor uscate, a mierii şi caramelului. Compoziția complexă este descoperită treptat în timpul degustării, iar după fiecare înghițitură în gură persistă un postgust catifelat, inexplicabil de plăcut și bogat.

Imaginați-vă ce înseamnă 50 de ani pentru un om – o viață întreagă! Câte evenimente importante s-au întîmplat în această perioadă. Nu mai există nici măcar țara în care a fost concepută ”viața” acestei licori divine.

Distilatele semicentenare au fost martorii tăcuți ai timpului care sa scurs. Divinul cu o asemenea vârstă solidă este o băutură cu rafinament şi stil, destinat meditațiilor și conversațiilor filosofice, el trebuie să fie un obiect de admiraţie, de delectare, fiind servit la sfârșitul mesei.

Divinul ”Imperiul Călărași” 50 ani este turnat în sticlă de cristal, iar inscripțiile de pe sticlă sunt făcute cu aur, ambalat într-o cutie din piele.

Această băutură exclusivistă va fi binevenită pentru ocazii speciale din viață, de asemenea, va fi un cadou excelent cu ocazia jubileului de 50 de ani, cu ocazia unei nunţi „de aur" sau alt eveniment important.

Compania ”Călărași Divin” dispune de 11 magazine specializate, unde puteți găsi întregul asortiment de produse de cea mai înaltă calitate. În ajun de sărbători, în luna decembrie vă așteptăm cu MEGA REDUCERI la produsele de top: divinuri, vinuri spumante, vinuri, etc. Vă așteptăm să descoperim împreună magia sărbătorilor de iarnă.

Adresa magazinelor specializate Călărași Divin:

Chișinău: str. Calea Ieșilor, 17/2 (tel. 022 604323), str. I. Creangă, 78/2 (tel. 022 829790), str. Armenească, 44/2 (tel. 022 260772), bd. Decebal, 139 (tel. 022 856529), str. A. Russo, 1/5 (tel. 022 856554), str. I. Vieru, 11/3 (tel.022 025152).

Călărași: str. Călărașilor, 10 (tel. +244 20315), str. Alexandru cel Bun, 163 (tel. +244 20633).

Bălți: str. Alexandru cel Bun, 44 (tel. +231 80090).

Cahul: str.Fiodor Seliverstov, 9E (tel. +299 80555).

Comrat: str. Lenin, 191/2 (tel. +298 80444).

www.divin.md | www.fb.com/divin.md/

www.calarasidivin.md | www.fb.com/calarasidivin.md/

 

Text: Anghelina Taran

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Mai multe

Sondaj Toate

load