COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Cum poate fi ales un smartphone în anul 2021 ©

26 oct. 17:03   Business
2502 0

Pentru a alege un smartphone calitativ în anul 2021, este necesar de atras atenție la o mulțime de parametri:

 • construcția și calitatea asamblării;
 • diagonala și rezoluția ecranului;
 • ”umplutura” aparaturii;
 • suportul comunicațiilor fără fir;
 • caracteristicile camerei;
 • acumulatorul și încărcarea.

Construcția și calitatea asamblării

La alegerea unui telefon, cumpărătorii atrag atenție, în primul rând, la exteriorul acestuia. Primul criteriu - calitatea asamblării. Un telefon mobil bun nu trebuie să scârțâie sau să se îndoaie în mâinile utilizatorului. De asemenea, este nevoie de a se asigura de calitatea de lipire a părții din spate cu cea din față a dispozitivului.

Al doilea criteriu - materialul din care este produsă carcasa. Marea parte a telefoanelor ieftine sunt produse din plastic. Asemenea telefoane mobile inteligente nu sunt prea rezistente la deteriorările mecanice. În afară de aceasta, plasticul emană slab căldura în rezultatul supraîncălzirii telefonului. Din acest motiv, în prezent, cea mai bună variantă este considerată achiziționarea unui smartphone din aliaj de metal.

În ceea ce vizează dimensiunile și masa, în ultimul timp sunt populare telefoanele inteligente de dimensiuni mari cu ecran mare. La alegerea unui asemenea aparat este nevoie de luat în considerare comoditatea acestuia. Acesta trebuie să se aranjeze bine în mâna utilizatorului și să nu limiteze mișcările degetului lui mare. În prezent, cele mai potrivite variante pot fi considerate modelele cu o masă de până la 220 g.

Diagonala și rezoluția ecranului

Având în vedere faptul că utilizatorii, în cea mai mare parte a timpului, interacționează cu ecranul, anume acest element al telefonului inteligent este considerat mai important. Marea majoritate a telefoanelor inteligente moderne sunt dotate cu ecrane fără rame cu diagonale în limitele de la 6,2 până la 6,7 inch.

În ceea ce privește rezoluția, ”standardul de aur” este considerat «FHD+». Full HD+ arată minunat pe orice diagonală a ecranului. Unele modele avansate de telefoane inteligente au o rezoluție și mai mare - «QHD+» și alte formate de acest tip. dar trebuie de recunoscut că asemenea formate practic nu depășesc «FHD+» în calitatea imaginii.

La alegerea unui smartphone este nevoie de accentuat atenția asupra tipului de matrice. În prezent, sunt prezentate 2 variante - OLED/AMOLED și IPS. Prima variantă se diferențiază prin luminozitate sporită, contrastivitate și un consum de energie electrică, condiționat, nu prea mare. La avantajele matricei IPS poate fi atribuită transmiterea culorilor naturale, un preț mai scăzut și un termen mai lung de exploatare. dar chiar și în pofida acestor momente pozitive, menirea principală a IPS - telefoanele inteligente care prezintă diapazonul de prețuri medii și scăzute.

”Umplutura” aparaturii

Încă unul din criteriile de bază este productivitatea telefonului inteligent. Acest parametru depinde nu doar de ”umplutura” aparaturii, dar și de volumul memoriei. Primul lucru pe care trebuie de pus accent - caracteristicile procesorului. În marea parte a modelelor contemporane se utilizează unitatea centrală de prelucrare de 8 nuclee.

Dacă e să vorbim despre RAM, este de dorit ca memoria operativă să fie nu mai mică de 4 GB. Pentru utilizarea fără probleme a aplicațiilor cu cerințe înalte, este nevoie de ales telefoane inteligente cu un volum al memoriei operative de 6 sau 8 GB.

Un moment important este și memoria dispozitivului. Varianta standard - telefoane inteligente cu un modul de memorie de 64 GB. Dar, având în vedere numărul mare de fișiere multimedia care se păstrează în telefoanele inteligente ale oamenilor contemporani, acest volum este deseori insuficient. Din acest motiv se recomandă, după posibilitate, de ales modele mai avansate prevăzute pentru stocarea a 256 GB de date.

Suportul comunicațiilor fără fir

În prezent chiar și telefoanele inteligente ieftine mențin rețeaua mobilă 4G. Iar suportul 5G nu este accesibil pentru toate telefoanele. Merită de menționat că, în cel mai apropiat timp, în Moldova nici nu va fi nevoie de asemenea telefoane. Posibilitatea de a utiliza internetul 5G, la momentul actual, este doar peste hotare.

Wi-Fi în anul 2021 trebuie să suporte 5GHz. Deja au apărut telefoane inteligente cu menținerea a 6 GHz. Însă acestea nu sunt prea actuale în prezent din cauza numărului minim de routere corespunzătoare.

Caracteristicile camerei

În anul 2021 încă sunt populare telefoanele inteligente cu un număr mare de camere. Însă trebuie de înțeles că instalarea în telefon a 3 sau 4 obiective odată nu este o garanție a faptului că se vor primi fotografii de calitate înaltă. Din acest motiv cumpărătorul trebuie să atragă atenție nu la numărul de camere, ci la rezoluția maximă a matricei. Pentru a crea fotografii de calitate înaltă, această valoare nu trebuie să fie mai mică de 48 MP.

De asemenea este de dorit ca telefonul inteligent să fie dotat cu:

 • o cameră cu unghi larg pentru peisaje;
 • funcții de stabilizare optică și electronică;
 • obiectiv macro pentru portrete;
 • regimuri preinstalate de fotografiere cu luarea în considerare a mediului înconjurător;
 • funcția de zoom optic pentru focusarea asupra obiectelor îndepărtate;
 • flash pentru fotografierea pe timp de seară sau noapte.

Acumulatorul și încărcarea

Ultimul factor important este chestiune de autonomie. Acest factor este foarte important, având în vedere creșterea permanentă a mărimilor ecranului. Acum pentru lucrul autonom al acestora pe parcursul întregii zile este nevoie de acumulatoare cu capacitate destul de mare. Pentru telefoanele cu Android valorile recomandate sunt de 4000 mAh și mai mult. Pentru telefoanele cu sistem operațional iOS, cel mai mult lucrează modelele versiunii MAX.

De asemenea este actuală și viteza de încărcare. În prezent telefoanele inteligente ale unor branduri pot să fie încărcate în doar 40 de minute. Având în vedere cerințele moderne, parametrul optim poate fi considerat procesul de încărcare a telefonului timp de o oră.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X