COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cărei companii să-i încredințați transferurile Dumneavoastră bănești? ©

Cărei companii să-i încredințați transferurile Dumneavoastră bănești?

După emigrarea din Moldova în Italia, în fața majorității compatrioților mei apare întrebarea, care ar fi cea mai buna opțiune de a transfera o parte din câștigul acumulat in țara de baștină.

Până nu demult, până și pentru mine, cea mai populară opțiune era transmiterea banilor din mână în mănă, prin intermediul serviciilor firmelor de transport pasageri și colete ce operează curse Italia-Moldova.

Cu o astfel de cursă, o rudă de a mea, a riscat, și a trimis în Chișinău sub responsabilitatea companiei de transport o sumă de bani destul de mare de 12000 de euro. Pe drum se poate întâmpla orice, microbuzul a nimerit într-un accident rutier grav, in rezultatul căruia toți banii au ars, împreună cu mijlocul de transport. Din fericire, toate persoanele au rămas vii. Până în ziua de astăzi cunoscutul meu a reușit să obțină o compensație în valoare de 8000 de euro din partea transportatorului, dar încă nu a reușit să ridice tranșa rămasă de 4000 de euro pe care compania urmează să o plătească în viitor.

După acest caz, la fel ca și mulți alți concetățeni de-ai mei ce s-au stabilit în Italia pentru a lucra, am început să mă gândesc la o modalitate mai sigură de transferuri bănești decât prin intermediul companiilor de transport pasageri și colete.

După acest incident, așa precum mulți dintre concetățenii mei, care au venit în Italia să lucreze, s-au gândit la o modalitate mai sigură de a transfera bani acasă decât prin intermediul companiilor de transport.

Din fericire, tehnologia secolului 21 oferă o mulțime de oportunități pentru acest lucru. Personal, sunt un utilizator activ a diferitor servicii online si aplicații mobile, si nu îmi place să stau în rând la ghișeele băncilor, prin urmare alegerea mea a fost una evidentă.

Pentru început, am decis sa fac o comparație la condițiile oferite de serviciile online.

Doar câțiva operatori oferă servicii de transferuri bănești din euro în lei, din Italia în Moldova.

Calculul a fost făcut la data de 25/04/2019

Din toate ofertele pe care le-am analizat, cea mai atractivă pentru mine, după cum se poate vedea în tabelul de mai sus, s-a dovedit a fi platforma internațională online MoneyTO. Această companie mi-a fost recomandată de prietenii mei foarte apropiați care locuiesc acum în Londra. Compania operează pe piața transferurilor bănești începând din 2017,oferind clienților un model de serviciu hibrid, în care banii trimiși de expeditor de pe cardul bancar, on-line de pe site, se eliberează destinatarului în numerar la bancă.

Pentru transferurile din euro în lei moldovenești comisionul este de doar 0,49% din sumă, minim 1 euro – ceea ce reprezintă un comision de câteva ori mai mic, decât la cel mai apropiat concurent, iar suma spre eliberare beneficiarului este respectiv mai mare. Pentru transferurile din euro în euro, comisionul MoneyTO este de 2,5% minim 1 euro. Timpul de livrare a transferului este de 5 minute, de asemenea m-a aranjat.

Încă un lucru foarte important este că transferul poate fi primit în peste 1840 de puncte de plată: sucursalele Poștei Moldova, Moldova-Agroindbank, Moldindcombank, Victoriabank, FinComBank, Energbank sau Euro Credit Bank.

În 2017, aplicația mobilă MoneyTO a devenit disponibilă pentru transferurile online. Aplicația mobilă este gratuită și poate fi descărcată în orice moment din App Store sau Google Play. Astfel, serviciul MoneyTO vă permite să efectuați transferuri de bani utilizând orice dispozitiv conectat la Internet, fie un calculator personal, o tabletă sau smartphone.

Apropo, în afară de Moldova, transferurile pot fi trimise în alte 52 de țări, și nu doar din Italia, dar și din alte țări europene. Un alt avantaj important este că MoneyTO are o rețea largă de oficii de plată în întreaga lume. Prin urmare, puteți primi bani trimiși prin intermediul serviciului online în peste 150 de mii de puncte de deservire. Adresele celor mai apropiate puncte pot fi găsite întotdeauna pe site-ul www.moneyto.co.uk și în aplicația mobilă MoneyTo Money Transfer.

Vreau să ajung de unde am pornit: și anume cu subiectul siguranței. Fiabilitatea sistemului MoneyTo este similară tuturor companiilor din sistemul bancar. MoneyTo respectă standardele de securitate bancară și este monitorizată de către FCA și este supravegheată de către HMRC. Compania are, de asemenea, dreptul de a-și desfășura activitatea în întreaga Uniunea Europeană. Toate fondurile clienților care trec prin companie, conform regulilor FCA, sunt depozitate în conturi speciale, și nu în conturile curente ale companiei. Astfel, riscul ca banii să “dispară” atât în mod literar cât și figurativ în timpul transferului de bani este exclus.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load