Blefaroplastia: ce înseamnă și când este recomandată ©

12 dec. 2020,, 12:25   Business
7031 0

Senzația de ochi triști, îmbătrâniți, asimetria pleoapelor, pungile de sub ochi sunt doar câteva dintre problemele care aduc oamenii în cabinetul chirurgului plastician, pentru a efectua o blefaroplastie. Sunt atât de multe metode moderne care îți readuc tinerețea în doar câteva zile. Colaborarea cu un chirurg plastician bun poate rezolva rapid și pe termen lung aspectul ochilor. Ce înseamnă procedura, cât costă blefaroplastia și când este recomandată, pe larg în rândurile ce urmează.

Ce este blefaroptoza (pleoapa căzută), cum deranjează pungile infraorbitale și ce urmări pot ele avea?

”Pleoapa căzută” sau ptoza palpebrală poate afecta un ochi (mai frecvent când e urmarea unui defect organic, de exemplu un nerv afectat, o traumă la nivelul mușchilor) sau ambii ochi (poate fi congenitală sau poate surveni din cauza înaintării naturale în vârstă, când se relaxează ţesuturile de la nivelul orbito-palpebral). Din păcate, ochii sunt primii care se supun schimbărilor aduse de vârstă. Blefaroplastia este o tehnică care îmbunătățește aspectul pleoapelor și îmbunătățește conturul pleoapelor. Un medic estetician bun prezintă toate beneficiile și riscurile acestei proceduri, pentru o informare adecvată.

Ptoza palpebrală nu este doar un defect estetic. Pleoapa căzută afectează și vederea - poate duce la ambliopie (scăderea acuității vizuale) sau astigmatism (defect de vedere ce necesită ochelari sau intervenție asupra corneei). Poate fi afectată și postura - tentativele de compensare a defectului de vedere forțează persoanele ce suferă de blefaroptoză să țină capul într-o poziție vicioasă și pot duce la torticolis (afecțiunea mușchilor gâtului).

Altă problemă frecventă sunt pungile infraorbitale proeminente, este afectată pleoapa de jos. Aspectul de ochi obosiți, pungile evidențiate sau intens colorate, pot fi temporare (oboseală, retenția de lichide) sau permanente (ereditar, din cauza vârstei sau a unor afecțiuni).

Cum scapi de efectul inestetic al pungilor de sub ochi și a pleoapei căzute, prin intermediul blefaroplastiei

În dependență de localizarea problemei, există două intervenții asupra pleoapelor:

  • Blefaroplastia superioară pentru ptoză sau pleoapa căzută
  • Pentru pungi sub ochi operație de blefaroplastie inferioară

Blefaroplastia superioară se efectuează și la o vârstă mai fragedă, în cazurile în care acest aspect este unul ereditar. Este populară și la maturii ce au nevoie de o blefaroplastie superioară pentru îndepărtarea excesului cutanat şi reinserţia muşchiului ridicător al pleoapei la tars. Blefaroplastia superioară ”ridică” pleoapa și deschide privirea. Uneori poate fi necesară vizita la un oftalmolog, pentru a verifica dacă nu a fost influențată vederea. Efectele după blefaroplastia superioară sunt imediate și perfect vizibile.

Blefaroplastia transconjunctivală de înlăturare a pungilor infraorbitale înlătură eficient pungile de sub ochi. Operația elimină excesul de piele și țesut adipos din jurul ochilor și reduce aspectul obosit, subliniază pomeții și face liniile feței mult mai subtile. Folosită în primul rând pentru chirurgia inferioară a pleoapelor, operația se face prin ajustarea foarte precisă a grăsimii infraorbitale. Pentru pacienții cu elasticitate bună a pielii, blefaroplastia transconjunctivală este singura operație estetică necesară pentru înlăturarea pungilor de sub ochi cu succes. Îndepărtarea grăsimii se poate face sub forma unei incizii în interiorul pleoapei inferioare fără a lăsa cicatrici.

Pentru pacienții care au nevoie de ambele proceduri: blefaroplastie inferioară și blefaroplastie superioară, intervenția chirurgicală se realizează în două etape, cu anestezie locală. Desigur, pentru procedura de blefaroplastie inferioară aparte prețul este mai mic, dar de obicei pacienții optează pentru ambele etape, ca să obțină o deschidere maximală a privirii.

Blefaroplastia - recuperare

Perioada de recuperare este de la două săptămâni până la o lună. Efectul final poate fi văzut în decurs de 1-3 luni. În prima perioada este interzisă munca fizică excesivă și exercițiile fizice. Această intervenție chirurgicală este una estetică și trebuie efectuată doar de un chirurg plastician într-o clinică dotată corespunzător.

Scopul acestui tip de operație estetică este de a readuce sclipirea în ochii tăi. Efectul este unul garantat și cu rezultate pe termen lung. Iată încă câteva avantaje ale intervenției:

  • Nu rămân cicatrici externe
  • Recuperare rapidă
  • Mai puțină traumă a țesutului din jurul ochilor
  • Edeme și hematoma reduse
  • Se păstrează forma ochilor
  • Eliminarea pungilor inestetice de sub ochi
  • Procedură inovatoare mini-invazivă

Pentru mai multe detalii apelează la numărul de telefon +373 79 432 776 sau programează-te la o consultație.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?