Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3734

Andrei Elistratov: „Rubiconul este cel mai bun mod de a vedea lumea din jurul tău într-o perioadă limitată de timp” ©

7 feb. 12:28   Business
3627 0

Interviu cu Andrei Elistratov, directorul unei agenții de publicitate din grupul de companii DAAC. Subiectul interviului este ultima ediție a Rubiconului, o cursă de trei zile prin Moldova, și modul în care marca de automobile GEELY, care s-a lansat strălucitor anul trecut în Moldova, este legată de această cursă.

Am vrut să fiu pregătit pentru o discuție cu Andrei, astfel, înainte de a-l suna, am decis să-l sun pe Dmitri Voloșin, fondatorul și inspiratorul Rubicon, relatează pavelzingan.md.

Ușor răcit după Rubicon, Voloșin a povestit că este deja al șasea ediție a Rubiconului. Aproximativ 200 de participanți. În fiecare an traseul Rubiconului se schimbă astfel încît într-un ciclu de trei ani să se poată parcurge toate raioanele Moldovei.

Anul acesta traseul a fost Palanca – Soroca.

În decurs de șase ani, Rubiconul a devenit deja un semn obligatoriu al iernii în Moldova. După cum a menționat Dima, ceea ce l-a încîntat cel mai mult a fost că în fiecare an sînt din ce în ce mai mulți oameni care întîlnesc maratonul pe teritoriul Moldovei. Rubicon – unește.

Vreau să închei introducerea cu felicitările mele personale pentru fiul de 13 ani al lui Dmitri Voloșin, Mihail. Anul acesta, Mihail a alergat peste 100 de kilometri în trei zile. A planificat 80, dar a făcut o sută!

Atît. Acum un apel către Andrei Elistratov.

Andrei, salut. Cum te simți, ai reușit să te recuperezi după Rubicon?

Am reușit. Anul acesta am decis să nu o „iau razna” și împreună cu un prieten am alergat o distanță calmă pentru noi înșine. Dar să ratez Rubiconul deja nu am putut.

De cîți ani participi?

De trei ani.

Dacă nu mă înșel, ai început Rubiconul cu un rezultat foarte ambițios, ai alergat pentru prima dată 110 kilometri în trei zile? Nu pot să nu pun o întrebare banală pentru un jurnalist: „La ce bun? Ce dă un astfel de autotest?

Pentru a fi absolut precis, atunci nu a fost 110, ci 107 kilometri. Și da, pentru parametrii mei fizici, evident neideali pentru un alergător, a fost destul de ambițios.

Totuși, nu ai răspuns „La ce bun?”

S-ar putea începe cu căutările de răspunsuri în sine însuți, cu discuțiile despre provocări și încercări, întrebări și îndoieli, dacă voi putea sau ba, totuși, totul este mult mai simplu. Cel puțin există cîteva argumente simple „PENTRU!”

Care sînt acestea?

Vă amintiți, poate, anul trecut ați luat un interviu despre formarea GEELY RUNNING TEAM?

Da, atunci ați alergat pe traseul de la Fetești...

Și v-am spus că nu există o modalitate mai bună de a vedea calitativ lumea din jurul tău într-o perioadă limitată de timp decît alergînd. Voloșin v-a spus că Rubiconul trece prin toate raioanele Moldovei în cîțiva ani. Am o hartă specială a Moldovei pe o placă de lemn în biroul meu, pe care mi-au cadonat-o colegii după primul Rubicon. Pe hartă, prin semne speciale poți marca zonele prin care ai alergat.

Clar. Scopul este de a acoperi întreaga hartă?

Da. Cred că, încă cîțiva ani, încă vreo două Rubiconi și obiectivul va fi atins, și pot spune că am văzut toată Moldova și nu de pe geamul mașinii, ci mergînd sau alergînd prin ea cu pașii proprii.

Și care este al doilea argument „PENTRU”?

O, este și mai simplu! Cu toții sîntem foarte ocupați cu munca, cu afacerile, fiecare are treburile lui casnice, obiceiurile de familie, dar o astfel de cursă este unul dintre motivele pentru a ne întîlni și a ne distra cu prietenii, a discuta (chiar și în fugă și cu puls rapid) pentru a adăuga emoții și amintiri pozitive!

Și GEELY te sprijină în asta?

Fără doar și poate! Anul acesta, sprijinul GEELY pentru evenimentele sportive va fi și mai puternic decît în trecut. Brandul a prezentat și va continua să apară în Moldova modele noi. Deși numai Tugella merită pentru ca în 2023 să nu scapi niciun start sportiv serios.

La Rubicon, GEELY ți-a trimis însoțitor un model Tugella?

Da. În acest caz, este mai bine să vezi o dată decît să auzi de o sută de ori. În cele din urmă, am reușit să-l testez pe drumuri fără asfalt și chiar am reușit să filmăm un videoclip despre Tugella și cursa noastră – combinăm utilul, plăcutul și business-ul!

Vi-l trimit pentru a-l alătura la interviu.

Neapărat. Și – pînă la noi starturi. Daca este o distanta de 10 kilometri anul acesta, mă chemați, voi încerca să alerg nu singur și nu în parcurile Chișinăului, ci prin Moldova.

4
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?