X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pulsoximetrul Dr. Frei – cum ne ajută în pandemie? ©

4 feb. 2021,, 10:01   Business
4599 0

Pulsoximetrele Dr. Frei au fost la mare căutare în perioada pandemică. De ce? Pentru că acest gadget ar putea contribui la depistarea sau prevenirea timpurie a virusului SARS-COVID-2. Pulsoximetrele sunt dispozitive ce identifică nivelul saturației de oxigen în sânge. Pulsoximetrele, în funcție de model, se pot aplica la nivelul unui deget de la mână, de la picior sau la lobul urechii.

De ce este important să se măsoare nivelul de oxigen?

Deoarece nivelul scăzut de oxigen face dificilă funcționarea corespunzătoare a celulelor organismului. Altfel zis, dacă presupunem că oxigenul ar fi „combustibilul” care face ca organismul să „funcționeze”. Deci dacă are puțin „combustibil”, corpul va funcționa slab, prin urmare este cazul să intervenim prompt, pentru a nu permite organismului să clacheze. Pulsoximetrul este util pentru verificarea capacității de pompare a oxigenului de către inimă sau pentru a monitoriza pacienții care se cunosc cu diverse boli cardiologice sau respiratorii.

Pulsoximetrul Dr. Frei AS-304-L poate fi utilizat oricând și oriunde

Libertatea de a fi sănătos – este sloganul care stă la baza activității brandului elvețian Dr. Frei. Calitatea premium, designul ergonomic și prețul rezonabil sunt criteriile de bază care permit produselor Dr. Frei să își mențină avantajul competitiv pe orice piață.

Pulsoximetrul Dr. Frei a fost conceput pentru măsurarea SpO₂ şi a frecvenței cardiace. Saturația în oxigen indică procentul de hemoglobină din sângele arterial care fixează oxigenul. Iată de ce este o valoare importantă pentru evaluarea funcției de respirație. Pulsoximetrul Dr. Frei este ușor de folosit, rapid și nedureros și poate fi cumpărat pe www.frei.md.

Principiul măsurării pulsoximetrului Dr. Frei AS-304-L

Sunt două valori numerice obținute de la monitorul pulsoximetrului:

  1. Saturația hemoglobinei cu oxigen din sângele arterial.
  2. Pulsul în bătăi pe minut.

Care sunt simptomele care indică scăderea oxigenului din sânge?

Iată doar câteva dintre simptomele, pe care le recunoaștem deseori și poate nu le asociem cu lipsa de oxigen din sânge: amețeală, confuzie, dureri de cap; oboseală cronică sau extenuare; dificultăți în a respira; respirație rapidă; tensiune arterială crescută; lipsă de coordonare; dureri în piept. Așadar, atunci când oxigenul scade, este necesar oxigen suplimentar, adică oxigenoterapie. Și medicul este singurul care poate face indicația acestei terapii.

Care sunt afecțiunile care pot scădea oxigenul din sânge?

Iată doar câteva exemple de afecțiuni în care nivelul de oxigen din sânge poate scădea: boli pulmonare (BPOC, pneumonie, astm, emfizem, fibroză pulmonară, bronșită), boli de inimă, insuficiență cardiacă, anemie, apneea în somn, malformații cardiace congenitale, febră. Dacă vă confruntați cu astfel de simptome și vă știți și cu una afecțiunile de mai sus, faceți programare rapid la medic. Pentru a vedea cauza reală și tratamentul adecvat pentru aceasta. Medicul este singurul care poate să vă pună un diagnostic de certitudine și să vă ajute cu un tratament adecvat afecțiunii Dvs.

De asemenea, pulsoximetrul poate fi utilizat și de piloți, alpiniști și de toate persoanele care lucrează la altitudini mari, pentru monitorizarea nivelului de aclimatizare. Sportivii îl pot folosi în perioadele de antrenament și de recuperare.

Care sunt excepțiile de folosire?

Pulsoximetrul nu este o metodă de tratament, ci una de monitorizare. Înainte de a utiliza un astfel de dispozitiv, este recomandat să discuți cu medicul pentru a înțelege concret cum poți beneficia de pe urma monitorizării saturației de oxigen din sânge prin pulsoximetrie.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?